1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kaksi kuollut ja useita loukkaantunut junaonnettomuudessa Yhdysvalloissa

Pelastusviranomaisten mukaan kaksi ihmistä on kuollut ja yli 30 ihmistä on viety sairaalahoitoon. Junassa oli yli 300 matkustajaa.

Ulkomaat
Pelastushenkilökuntaa raiteilta tipahtaneen veturin lähettyvillä.
Reuters-TV

New Yorkista Savannahiin matkalla ollut pikajuna on törmännyt sunnuntaiaamulla paikallista aikaa radalla olleeseen kauhakuormaajaan. Onnettomuus tapahtui Philadelphian eteläpuolella kahdeksalta aamulla.

Junan veturi suistui raiteilta törmäyksen voimasta. Törmäys on myös ilmeisesti aiheuttanut jonkinlaisen tulipalon.

Pelastusviranomaisten mukaan kaksi ihmistä on kuollut onnettomuudessa. Kumpikaan heistä ei ollut matkustajana junassa.

Yhdysvaltalainen NBC-televisiokanava (siirryt toiseen palveluun) kertoi aiemmin, että kuolleet olisivat olleet Amtrak-junayhtiön työntekijöitä. Myöhemmin viranomaiset vahvistivat, että kauhakuormaajan kuljettaja ja hänen työparinsa kuolivat turmassa. Paikalliset pelastusviranomaiset ovat kertoneet ABC-televisiokanavalle (siirryt toiseen palveluun), että loukkaantuneita olisi 35.

Amtrakin ja pelastusviranomaisten mukaan loukkaantuneita on yli 30 ja heidät on kuljetettu hoidettavaksi sairaaloihin. Kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia. Amtrakin tiedottajan mukaan junassa oli yli 330 matkustajaa ja 7 henkilökuntaan kuuluvaa.

Amtrakin mukaan kaikki liikenne Philadelphian ja sen eteläpuolella sijaitsevan Wilmingtonin kaupungin välillä on keskeytetty. Liikenteen alkamisesta uudelleen ei ole tietoa. Onnettomuustutkijat ovat turmapaikalla.

Matkustajat kertoivat NBC:lle, että he kuulivat pamauksen ja tunsivat tärinää. Sen jälkeen he näkivät savua ja liekkejä.

Toisessa vaunussa matkustajana ollut Ari Ne’eman kertoi, että vaikutti siltä, että suurin osa loukkaantuneista oli ensimmäisessä vaunussa.

– Vaunu alkoi täristä rajusti, oli paljon savua, näytti siltä kuin jossain olisi ollut pieni tulipalo ja sitten vieressämme ollut ikkuna meni säpäleiksi, Ne’eman kertoi.

Junan matkustajat evakuoitiin junasta läheiseen kirkkoon ja Amtrak alkoi auttaa vahingoittumattomia matkustajia jatkamaan matkaansa muilla tavoilla.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi