1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaiskonkari uskoo Kiemungin erottamisen siistivän puolueen maahanmuuttopuheita

Kansanedustaja Martti Mölsä pitää Kiemungin erottamista Pirkanmaan piirihallituksesta oikeana ratkaisuna. Jos Kiemunki olisi Mölsän eduskunta-avustaja, hän saisi lähteä.

politiikka
Kuvassa sininen Perus S ilmapallo vihreää vehreää taustaa vasten.
Anssi Leppänen / Yle

Perussuomalaisten pirkanmaalainen kansanedustaja Martti Mölsä toivoo, että Terhi Kiemungin erottaminen Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajan tehtävästä siistii puoleen jäsenten maahanmuuttopuheita. Erottamispäätös oli Mölsän mukaan oikea.

– Toivottavasti tämä opettaa, että edes Facebookissa ei voi sanoa mitä tahansa. Asiat on otettava vakavasti.

Kiemungin erottamisesta päätettiin piirihallituksessa sunnuntaina kolmen tunnin keskustelun ja äänestyksen jälkeen. Asia lähti liikkeelle Kiemungin palmusunnuntaisista kirjoituksista sosiaalisessa mediassa.

Noin 40 vuotta politiikassa mukana olleen Martti Mölsän mielestä poliitikon täytyy osata punnita sanojaan kaikissa tilanteissa.

– Politiikka on luottamusta ja yhteisten asioiden hoitamista, ei mitään leikintekoa.

Kiemungin eduskunta-avustajuus vaakalaudalla

Perussuomalaisten paikallispoliitikko Terhi Kiemunki on myös Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) eduskunta-avustaja. Mäkipää, Kiemunki ja eduskunnan virkamiehet kokoontuvat keskustelemaan Kiemungin jatkosta eduskunta-avustajana tiistaina.

Martti Mölsä
Kansanedustaja Martti Mölsä (ps.)Marjut Suomi / Yle

Jos Kiemunki olisi Mölsän eduskunta-avustaja, kohtalo olisi selvä.

– Minun avustajani ei ole koskaan tullut näin ulos ja jos tulisi, hän lähtisi välittömästi.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan myös puoluehallitus käsittelee Kiemunki-tapausta todennäköisesti kokouksessaan. Lisäksi Pirkanmaan liiton maakuntavaltuuston ryhmät tuomitsevat Terhi Kiemungin somekirjoittelun. Kiemunki on maakuntahallituksen jäsen.

Lue seuraavaksi