Hollanti iski kannabiksen ja ekstaasin tuotantoon – poliisilla jättimäinen huumeratsia

Poliisi on tarkkaillut useita vuosia huumejengien kohtauspaikkaa Etelä-Hollannissa sijaitsevassa kylässä. Lisäpidätyksiä on luvassa, koska kaikki paikassa vuosien saatossa vierailleet 700 ihmistä tullaan tutkimaan.

Ulkomaat
Poliisi huumetehtaassa.
Poliisi tarkasti ratsaamaansa huumetehdasta Einhovenissa Hollannissa maanantaina.Robin Van Lonkhuijsen / EPA

Hollannin poliisi on pidättänyt maanantaina 39 ihmistä kannabis- ja ekstaasi-kauppaan porautuvassa laajassa huumeratsiassa.

Poliisin mukaan lisäpidätyksiä on luvassa.

Operaatio Kohtauspaikkaan otti osaa 1 500 poliisia, jotka tekivät ratsioita noin sataan kotiin ja toimistoon Etelä-Hollannissa. Operaation tarkoituksena on kitkeä erityisesti kannabiksen ja ekstaasin tuotantoa ja kauppaa.

Poliisi on tarkkaillut useita vuosia huumejengien kohtauspaikkaa Eindhovenin lähellä sijaitsevassa pienessä Bestin kylässä.

Poliisin mukaan kaikki ne 700 ihmistä, jotka ovat vierailleet vuosien saatossa paikassa tullaan tutkimaan tarkoin.

Talosta löytyi poliisin ratsiassa aseita, kolme kiloa kannabista ja kaksi kiloa kokaiinia. Samalla kannabisviljelmät ja ekstaasin valmistukseen käytetyt laboratoriot suljettiin.

Hollannin poliisi on viime vuosina tehostanut toimiaan eteläisissä Zeelandin, Noord Brabantin ja Limburgin maakunnissa, koska järjestäytynyt rikollisuus on siirtynyt niihin muista maakunnista.

Alue houkuttelee rikollisia, koska se on lähellä suuria kansainvälisiä satamia, Hollannin Rotterdamia ja Belgian Antwerpia, joiden kautta Eurooppaan virtaa huumeita.

Kannabiksen hallussapito, käyttö ja myynti on ollut sallittua Hollannissa vuodesta 1976. Laillisen toiminnan raja kulkee viidessä grammassa kannabista.

Rikollisjengien pyörittämä kannabiksen kasvatus ja laajamittainen kauppa on sen sijaan laissa kielletty.

Lähteet: AFP