Viitostien hoitaja konkurssiin Talvivaaran takia – "On perisynti jatkaa sinnikkäästi"

Kainuun teistä kolmannesta hoitavan yrityksen konkurssihakemuksen taustalla on Talvivaaran konkurssi vuodelta 2014. Kone Karppinen oli kaivoksella suuri urakoitsija, jolta jäi konkurssista suuret saatavat. Nyt toimitusjohtaja katuu, ettei antanut yrityksensä kaatua jo silloin.

liikenne
Asuntoautoja vitostiellä
Inka Hannonen / Yle

Kainuun valtionteistä noin kolmannesta hoitavaa Kone Karppinen Oy:tä on haettu konkurssiin. Tienhoidosta yhtiö on vastannut kokonaisvaltaisesti. Hakija on velkojayritys.

Toimitusjohtaja Asko Karppinen toteaa, että hankalan tilanteen taustalla on Talvivaaran konkurssi syksyllä 2014. Kone Karppinen oli yksi suurimmista kainuulaisista velkojista konkurssissa. Saamisia jäi yhtiölle 1,6 miljoonaa euroa ja iso lovi kassaan velkojen tukkeeksi.

– Kun kassasta häviää vajaa 3 miljoonaa euroa, se ei voi olla näkymättä, toteaa toimitusjohtaja Asko Karppinen.

Kyllä tätä asiaa yritetään sopia. Meillä on tämä viikko aikaa.

Asko Karppinen

Taustalla on myös epäonninen urakka viime vuonna. Konkurssi on vasta hakemusvaiheessa, eikä sen eteneminen ole kirkossa kuulutettu, sanoo Karppinen.

– Kyllä tätä asiaa yritetään sopia. Meillä on tämä viikko aikaa. Summien määrä on selvillä, mutta en halua ottaa niihin tämän enempää kantaa, sanoo Karppinen.

Karppinen toteaa, että olisi pitänyt päästää yhtiö nurin jo Talvivaaran konkurssin jälkeen.

– Siitä olisi voinut sitten lähteä puhtaalta pöydältä. Vaan se on perisynti jatkaa sinnikkäästi, harmittelee Karppinen.

Tarkennus 4.4.2016 klo 16:04: Vaihdettu Karppisen sitaatti haastateltavan pyynnöstä: "Tosin on vielä epäselvää, millaisista summista puhutaan, kun minulla ei ole niitä hakemuspapereita" muotoon "Summien määrä on selvillä, mutta en halua ottaa niihin tämän enempää kantaa".