Peter Pan ja kumppanit lähtevät lentoon päiväkodin seikkailuissa – video

Hämeenlinnalaisessa Liivuoren päiväkodissa seikkailevat vastedes Peter Pan, Kapteeni Koukku, Mörkyli ja muut satuhahmot. Satujen rooliasut ovat valmistuneet opiskelijatyönä Hämeen ammattikorkeakoulussa. Maanantaina päiväkodilla oli innostunut meininki, kun lapset pääsivät ensimmäistä kertaa kokeilemaan uusia roolivaatteita.

Yle Uutiset Häme: Päiväkotilapset innoissaan Mörkylistä ja Peter Panista: roolivaatteilla iloa leikkeihin
Yle Uutiset Häme: Päiväkotilapset innoissaan Mörkylistä ja Peter Panista: roolivaatteilla iloa leikkeihin

Roolivaatteet ovat syntyneet HAMKin muotoilun vaatetuspuolen opiskelijoiden työelämäprojektina päiväkodin toimeksiannosta. Mörkylin, Peter Panin, Kapteeni Koukun ja muiden satuhahmojen asut ovat osa vaatetuspuolen opiskelijoiden Satulaatikkoa. Sitä ovat olleet tekemässä Amanda Takala, Emmi Kiskonen, Miisa Palvanen, Linnea Laukkanen, Aino Käki ja Anna Kyra.

Opiskelijat valitsivat kaksi satua, joiden perusteella he suunnittelivat lapsille uusia roolivaatteita. Saduiksi valikoituivat perinteinen Peter Pan ja uudempi lasten suosikki Mörkyli. Rooliasujen myötä Liivuoren päiväkodin lapset voivat pukeutua vaikkapa Helinä-keijuksi tai ketuksi.

– Vaikka roolivaatteet pohjautuvat näihin satuihin, ne on suunniteltu niin, että lapset voivat kehittää niistä myös omia leikkejään, kertoo Miisa Palvanen.

Vaatteiden kaavoja luovutettiin päiväkodin vanhempainyhdistykselle, jotta he voivat halutessaan valmistaa lisää vaatteita.

– Vaatteet on suunniteltu niin, että niistä löytyy sopivia kokoja ikähaitarille 3-6 vuotta, esittelee Emmi Kiskonen.