Kunnallispoliitikon tappo jäi ikuiseksi mysteeriksi – poliisi lopetti tutkinnan

Poliisi on päättänyt 20 vuotta sitten surmatun Markku Mallatin tapon tutkinnan. Rikos vanhenee maanantain ja tiistain välisenä yönä. Viimeisin vihje saatiin vielä lauantaina.

Kotimaa
Nokia
Yle Tampere

Parikymmentä vuotta sitten surmatun nokialaisen kunnallispoliitiikon Markku Mallatin henkirikoksen tutkinta on lopetettu. Rikos vanhenee keskiyöllä.

Mallat löytyi kuolleena Nokialta vuonna 1996 Koskenmäen ala-asteen vierestä. Hänen surmaajaansa ei saatu kiinni tuoreeltaan.

Poliisi aloitti jutun tutkinnan uudelleen vuonna 2013. Siitä lähtien poliisi on kuullut lukuisia epäiltyjä, mutta näyttöä ei ole löytynyt tarpeeksi syytteen nostamiseen. Viimeinen kiinniotto tehtiin vielä lauantaina.

Lauantaina poliisi sai tiedon 40-vuotiaasta nokialaismiehestä, joka oli ilmoittajan mukaan kertonut osallisuudestaan Mallatin henkirikokseen. Mies kiisti kuulusteluissa syyllistyneensä rikokseen. Tässäkään tapauksessa poliisilla ei ollut riittävästi näyttöä syytteen nostamiseen.

Rikosoikeudellisesti vanhentuneesta rikoksesta ei voi nostaa syytettä, vaikka tekijä löytyisi myöhemmin. Tappo vanhenee 20 vuodessa.