1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ruoka-apu

Ruoka-avun tarve on kasvanut Oulun seudulla

Oulun seudulla useat tahot antavat ilmaista ruoka-apua vähäosaisille. SPR jakoi tänään ruokatarvikkeita Oulussa Toppilassa, jossa jonoon kertyi lähes parisataa ihmistä. Ruoka-avun tarve on lisääntynyt.

Maanantaisin Oulussa Meri-Toppilan Toppila-Centeriin kertyy pitkä jono ihmisiä hakemaan ruoka-apua. SPR:n vapaaehtoinen Sanna Tuorila kertoo, että ruokajonoon tulee kaikenlaisia ihmisiä.

– Kolme vuotta sitten kun aloitettiin, maanantaisin täällä oli noin sata asiakasta. Tällä hetkellä pyöritään noin kahden sadan tienoilla, joka viikko.

Oulussa myös muut ruoka-apua jakavat vahvistavat havainnon, ruoka-avun tarve ei ole hellittänyt, vaan apua hakevia on aiempaa enemmän. Oulussa monet tahot pyörittävät ruoka-aputoimintaa, esimerkiksi useat seurakunnat ja kirkot tarjoavat viikoittain muun muassa lämpimän aterian tai aamiaisen vähävaraisille ja työttömille.

Myös Facebookista löytyy ryhmiä, joiden kautta tiedotetaan ruuan jakamisesta. Sanna Tuorila toteaa, että vähävaraisen tilanne voi olla lohduton.

Pahimmillaan se on sitä, että äidillä on laittaa pojilleen vain makaronia ruuaksi. Onneksi me voidaan tarjota täältä lihaa mukaan.

Sanna Tuorila

 – Pahimmillaan se on sitä, että äidillä on laittaa pojilleen vain makaronia ruuaksi. Onneksi me voidaan tarjota täältä lihaa mukaan.

Yksitoista vuotta vapaaehtoisena toiminut Sanna Tuorilan mielestä vapaaehtoisten määrä ja tarve on koko ajan kasvussa.

– Ihmiset yllättyvät siitä kuinka paljon vapaaehtoisten harteilla on.