1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

NDR: Nico Rosbergin nimi löytyy Panaman papereista

Saksalaisen yleisradioyhtiön mukaan Mercedes-formulatalli ostaa saksalais-suomalaisen kuljettajan työpanoksen veroparatiisiyhtiöltä.

Kuva: EPA

Formula 1 -kuljettaja Nico Rosbergillä on yhteys veroparatiisiyhtiöihin, kertoo saksalainen yleisradioyhtiö NDR (siirryt toiseen palveluun). Sen tiedot perustuvat Panaman papereiksi kutsuttuun tietovuotoon.

NDR:n mukaan vuodetuista asiakirjoista käy ilmi, että Mercedes-formulatalli on sopinut ostavansa Rosbergin kuljettajapalvelut Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröidyltä postilaatikkoyritykseltä, jonka nimi on Ambitious Group Limited.

Asiakirjat eivät paljasta, onko Mercedesin ja Ambitious Group Limitedin välillä todella ollut rahaliikennettä.

Mercedesin formulatalli on Daimlerin tytäryhtiö. Daimler ilmoitti NDR:lle, ettei se kommentoi sopimuksiaan. Myöskään Nico Rosberg ei halunnut kommentoida Ambitious Group Limitediä, ei edes sitä, onko hän sen takana.

Brittiläiset Neitsytsaaret on tunnettu veroparatiisi. Veroparatiisiyhtiöiden omistamisessa ei sinänsä ole mitään laitonta, jos ilmoittaa niiden tulot kotimaansa veroviranomaisille.

Ambitious Group Limitedin omistajiksi ilmoitetaan papereissa kaksi muuta yritystä, Magnus Nominees Limited ja Fidelis Nominee Limited. Ne on rekisteröity Jerseyn saarelle.

NDR:n mukaan jälkimmäinen firma kytkeytyy muutenkin Rosbergin perheeseen: Fidelis Nominee Limitedillä on yhteys firmaan nimeltä Euro Promotions Inc, jonka nimissä Nicon isä, Keijo "Keke" Rosberg osti talon Ibizalta vuonna 1997.