Vaasalaiset mukaan vaikuttamaan kaupungin keskustan tulevaisuuteen

Vaasan keskustaa suunnitellaan entistä paremmaksi. Kaupunkilaiset pääsevät mukaan vaikuttamaan keskustan tulevaan ilmeeseen ja toimivuuteen. Keskustelun pohjana on luonnos osayleiskaavasta.

Vaasa
Keskikaupungilta on lyhyt matka moneen palveluun.
Kaupunkien keskusta-asumiseen houkuttavat mm. läheltä löytyvät palvelut.Antti Haavisto / Yle

Vaasassa kaupungin keskustaa kehitetään. Suunnittelua ohjaa keskustan osayleiskaava, josta on nyt valmistunut luonnos. Suunniteltavaan alueeseen kuuluvat mm. Hietasaari, Hietalahden ranta- ja urheilupuisto, Vöyrinkaupunki ja Klemettilä. Osayleiskaavan luonnos on nähtävillä huhtikuun loppupuolelle eli 21.4. saakka. Tänään tiistaina Vaasa kutsuu kaupunkilaisiaan keskustelemaan keskustan tulevaisuudennäkymistä illalla järjestettävään yleisötilaisuuteen. Tilaisuus pidetään Arbiksen tiloissa klo 18-20.

Kaavan luonnosvaiheessa on tehty useita selvityksiä. Selvityksen alla on ollut mm. mahdollisuudet keskustan täydennysrakentamiseen. Lisäksi on selvitetty korkean rakentamisen mahdollisuuksia. Myös liikenteen erilaisia vaihtoehtoja on selvitetty kaavan luonnosvaiheessa. Keskustan osayleiskaavan valmistelu jatkuu lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta nähtävilläolon jälkeen. Tavoitteena on saada kaavaehdotus valmiiksi tämän vuoden aikana.