1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Soini ruotii Nordeaa – "Nyt lähtee santa pankin lattialta"

Panamalaiselta asianajotoimistolta vuodetuista asiakirjoista selviää, että finanssikonserni Nordea on perustanut asiakkailleen lukuisia veroparatiisiyhtiöitä.

politiikka
Timo Soini
Timo SoiniJarno Kuusinen / AOP

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) arvostelee veroparatiisikohun keskelle joutunutta Nordea-pankkia tänään tiistaina julkaistussa plokissaan (siirryt toiseen palveluun).

– Nordea teki källit, Soini kirjoittaa kommentissaan, jonka otsikko on "Nordean rappio".

Hän huomauttaa Paavo Lipposenkin (siirryt toiseen palveluun) arvostelleen Nordeaa pari viikkoa sitten. Soini arvelee, että Nordea saa kärsiä paljastuksista liiketoiminnassaan.

– Nyt lähtee santa pankin lattialta, Soini kirjoittaa.

Tällä Soini viitannee siihen, että Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin on väitetty joskus sanoneen, että riviasiakkaat eivät tuo pankkiin muuta kuin hiekkaa kengissään. Wahlroos on kuitenkin itse kieltänyt (siirryt toiseen palveluun) keksineensä sitaatin.

– Veroparatiisin syöttäminen on moraalista rappiota. Nordealta katosi kaikki uskottavuus toimia asuntovelallisen asialla, Soini jatkaa.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi eilen sähköpostitse tuomitsevansa veronkierron jyrkästi. Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ottanut kantaa veroparatiisipaljastuksiin Twitterissä sanoen, että verojen maksaminen kotimaahan on kunnia-asia.

Lue seuraavaksi