Rautatiealan kouluttaja: Töitä riittää, vaikka VR vähentää

VR:n väenvähentämiset eivät saa rautatiealan koulutusyhtiötä Kouvolassa hermoilemaan. Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy:n mukaan töitä on riittävästi, eikä esimerkiksi oman väen lomautuksia ole suunnitteilla.

Kotimaa
Ihminen käyttää junasimulaattoria
Yle / Juha Korhonen

Kaupungin omistama Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy (KRAO) ei suunnittele esimerkiksi työntekijöidensä lomautuksia, vaikka yksi suurista asiakkaista eli VR ilmoitti hiljattain vähentävänsä väkeä.

– Tottakai VR:n toimet vaikuttavat, mutta yhtiö ei ole kuitenkaan KRAO:n ainoa asiakas. Volyymit vaihtelevat joka tapauksessa vuosittain, kertoo koulutus- ja kehittämispäällikkö Kari Sopanen KRAO:sta.

Kouvolassa KRAO:lla on töissä tällä hetkellä 16 työntekijää. Lisäksi yhtiö käyttää koulutuksissa alihankintaa tarpeen mukaan.

– Isossa kuvassa on nähtävä, miten Suomen teollisuudella menee ja miten tämä vaikuttaa logistiikkapalveluiden tarjoajiin, jatkaa Sopanen.

Kuljettajakoulutuksen lisäksi yhtiö tarjoaa esimerkiksi radanpidon työpätevyys- ja turvallisuuskoulutuksia.

Koulutusyhtiön tämän vuoden talousarvion laadinnassa on huomioitu VR:ltä viime marraskuussa tullut koulutustarvearvio.

– Jokaisesta koulutuksesta tehdään erikseen sopimus. VR:n yt-neuvottelut on huomioitu oman budjettimme ja toiminnan suunnittelussa, kertoo Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy:n toimitusjohtaja Timo Tiainen.