1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vuosikausia pihalla lojunut jätevuori kasvaa jo heinää – omistajalla pari kuukautta aikaa toimia

Pyhtäällä vanhan ravintolakiinteistön pihalla on lojunut vuosien ajan muun muassa vanhoja vaatteita. Ympäristölautakunta aikoo määrä omistajan siivoamaan sotkun kesäkuun loppuun mennessä.

Kotimaan uutiset
Kasa vaatejätettä on lojunut usean vuoden ajan vanhan ravintolan tontilla Pyhtäällä
Kasa vaatejätettä on lojunut usean vuoden ajan vanhan ravintolan tontilla Pyhtäällä.Olli Törönen / Yle

Pyhtäällä tien varteen jätetty suuri jätekasa saattaa viimeinkin hävitä. Tien 170 varressa, entisen ravintolan pihalla on lojunut vuosien ajan suuri määrä käyttökelvottomia vaatteita, kenkiä ja leluja. Jätekasa on alkanut jo kasvaa heinää, sammalta ja pieniä kuusentaimia.

Kaikkiaan jätettä on ollut 10-20 kuutiometriä. Kotkan ympäristötarkastaja Ossi Parviainen kertoo, että määrä voi tosin olla suurempikin.

– Yön pimeinä tunteina paikalle on tuotu myös lisää jätettä, kertoo Parviainen.

Paikalla toiminut venäläisyrittäjä ei useista pyynnöistä huolimatta ole siivonnut tonttia, ja nyt vastuu siivoamisesta on siirtynyt tontin omistajalle. Torstaina kokoontuva Kotkan ja Pyhtään ympäristölautakunta aikoo määrätä omistajan siivoamaan tontin kesäkuun loppuun mennessä.

Lautakunta on lähettänyt omistajalle viime vuonna kaksi selvityspyyntöä, mutta vastausta ei ole saatu. Lopulta häneen on kuitenkin saatu yhteys puhelimitse.

Lue seuraavaksi