15-vuotias huippulupaus Sami Hyypiän jalanjäljillä Liverpooliin: "Tavoitteena edustusjoukkue"

Patrik Raitasen unelma on toteutumassa. 15-vuotias porilainen lähtee ensi keväänä Liverpooliin pelaamaan jalkapalloa. Tavoite on selvillä - neljä vuotta akatemiapelaajana ja sitten edustusjoukkueeseen.

urheilu
Patrik Raitanen
Katja Halinen / Yle

FC Jazzin puolustaja Patrik Raitanen siirtyy vuoden kuluttua Englantiin akatemiapelaajaksi. Nelivuotinen sopimus Liverpoolissa on 15-vuotiaalle pelaajalle unelmien täyttymys.

– Tällaista on odotettu. Lähes kaikkien jalkapalloa pelaavien nuorten unelma on varmaan lähteä ulkomaille pelaamaan. Onhan se todella hienoa, Raitanen iloitsee.

Erityisen iloinen Raitanen on siitä, että hän löysi paikkansa Englannista.

– Olen seurannut eniten Englannin valioliigaa ja juuri sinne haluan mennä. Olen myös tarkkaillut Liverpoolissa pelanneen Sami Hyypiän pelejä. Hän on tehnyt hienon uran ja sellaisen minäkin haluaisin.

Vahva tahto vie eteenpäin

Patrik Raitanen uskoo löytävänsä paikkansa Liverpoolin edustusjoukkueesta koulutusjakson päättyessä.

– Liverpoolissa resurssit ovat kunnossa ja siellä on mahdollisuus kehittyä. Oman tahdon pitää olla silti täysillä mukana. Ja se on. Tavoitteena on ehdottomasti paikka edustusjoukkueessa.

Huippu-urheilu kulkee Raitasella suvussa. Hänen isänsä Rauli pelasi 1990-luvulla Porin Ässien ykkösketjun keskushyökkääjänä ja oli voittamassa Suomen ensimmäistä jääkiekon aikuisten MM-mitalia vuonna 1992. Tuolloin Suomi otti hopeaa Prahassa.