Tampereen delfiinit etsivät yhä kotia: "Nopea ratkaisu olisi jo löytynyt"

Särkänniemi etsii edelleen ratkaisua, mihin se sijoittaisi delfiinit. Selvitystyö on vienyt enemmän aikaa kuin alun perin oli tarkoitus. Elämyspuisto ei halua tyytyä nopeisiin ratkaisuihin.

Kotimaa
Delfiinejä Särkänniemen delfinaariossa
Antti Eintola / Yle

Tampereen Särkänniemen delfiineille etsitään yhä uutta paikkaa. Delfinaario suljettiin syksyllä, ja niille on siitä lähtien haettu uutta kotia. Särkänniemi on saanut eläimistä toistakymmentä tarjousta, mutta hyvää vaihtoehtoa ei ole löytynyt.

Huvipuiston kesäkausi lähestyy, mutta asiantuntijat jatkavat yhä selvityksiä. Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan aikaa on kulunut enemmän kuin alun perin ajateltiin, mutta Särkänniemi ei halua hätiköidä.

– Me emme halua toimia omin päin, vaan kuulla asiantuntijoita, joiden vastuulle uhanalaisten eläinten sekä delfiinien hyvinvointi on annettu, Seppälä kertoo.

Särkänniemen omat ja ulkopuoliset asiantuntijat käyvät parhaillaan läpi muun muassa laumaan ja delfiineihin liittyviä asioita. Seppälä uskoo edelleen, että ratkaisu delfiinien tulevaisuudesta saattaa löytyä ennen kesää.

Useita vaihtoehtoja delfiinien tulevaisuuden varalle

Seppälä kertoo, että delfiinien tulevaisuuden varalle on useita vaihtoehtoja. Hän ei halua kommentoida, millaisia asioita on mietitty.

– Jos etsisimme vain nopeita ratkaisuja, sellainen olisi varmasti jo löytynyt.

Seppälä ei halua lähteä spekuloimaan, olisiko nopea ratkaisu yhtä kuin huono ratkaisu. Särkänniemi on ollut muutenkin vaitonainen delfinaarion sulkemispäätöksestä lähtien. Yleisö ei ole nähnyt eläimiä sulkemisuutisen jälkeen. Tampereella onkin liikkunut erilaisia huhuja delfiinien kohtalosta.

Särkänniemi kertoi sulkevansa 30 vuotta toimineen delfinaarion viime syksynä. Delfinaario tuotti viimeiset vuotensa tappiota. Useat eläinsuojelujärjestöt vaativat sen alasajoa. Delfinaarion tiloihin on tarkoitus perustaa sisäliikuntapuisto.

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi aiemmin tiistaina, että sisäliikuntapuistoa rakentava Superpark ei vielä tiedä, milloin se pääsee aloittamaan rakennustyöt.