Johanna Östermanista Varsinais-Suomen Vuoden 2016 nuori yrittäjä

Taivassalolainen Johanna Österman pyörittää Johanna K. Design -käsityöyritystä. 35-vuotias tekstiiliartesaani kannustaa nuoria yrittäjyyteen, vaikka tie voi joskus olla kivikkoinen.

yrittäjyys
Nainen katsoo ohi kameran.
Varsinais-Suomen Nuoret Yrittäjät

Varsinais-Suomen vuoden 2016 nuoreksi yrittäjä on Johanna Österman Taivassalosta. Österman pyörittää Johanna K. Design -käsityöyritystä. Hän on toiminut yrittäjänä vuodesta 2004.

Johanna Österman on 35-vuotias tekstiiliartesaani ja kolmen lapsen äiti. Österman on otettu saamastaan tunnustuksesta. Samalla hän kannustaa nuoria yrittäjyyteen.

– Palkinnon voittaminen tuntuu ihmeelliseltä, kun kyseessä on pieni yritys, joka tulee pieneltä paikkakunnalta.

– Yrittäjän pitää uskoa omaan tekemiseen, vaikkei kukaan muu uskoisi. Ei tämä helppo tie ole, mutta parhaimmillaan tosi palkitseva, Johanna Österman toteaa Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiedotteessa.

Östermanin yritys keskittyy erityisesti lasten ja aikuisten neuleisiin sekä villapeittoihin. Leikkujätteestä yritys valmistaa pehmoleluja tehtaallaan Taivassalossa.

Valtakunnallinen kilpailu ratkeaa toukokuussa

Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2016 –palkintoraati painotti valinnassaan muun muassa ekologisuutta.

– Johanna K. Design on perinteinen, mutta innovatiivinen käsityöalan yksinyritys, joka tekee vahvaa tuotteistamista. Johanna on onnistunut pyörittämään yritystoimintaa menestyksekkäästi myös esimerkiksi äitiyslomansa ohella, perustelee tuomariston puheenjohtaja Ville Mattila Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnasta.

Varsinais-Suomen Vuoden 2016 nuori yrittäjä on Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun alueellinen voittaja. Valtakunnallisessa kilpailussa Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsevat ansioituneita nuoria yrittäjiä.

Loppukilpailussa palkintosumma on 30 000 euroa. Johanna Österman pokkasi alkukilpailun voitostaan 1 500 euron palkinnon.

Suomen Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan nuorten yrittäjien Get Together –tapahtumassa Jyväskylässä 20.5.2016.

Lähteet: Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiedote