Ainoana Suomessa – urheilutradenomin koulutus vetää Jyväskylässä

Urheilun ammattimaistuminen kasvattaa liike-elämän osaajien tarvetta myös urheilussa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on ainoana oppilaitoksena Suomessa kouluttanut urheilutradenomeja kymmenkunta vuotta.

Jyväskylä
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
JAMK on Suomen ainoa urheilutradenomien kouluttaja.Matti Myller / Yle Keski-Suomi

Erikoistuminen urheiluliiketoimintaan mahdollistaa treenaamisen ja opintojen yhdistämisen. Lehtori Aila Ahosen mukaan tulokkaita riittää ja JAMK on houkutellut myös useita tamperelaistaustaisia urheilijoita.

– Järjestöt ja urheiluseurat ovat ruvenneet pikku hiljaa ammattimaistumaan. Silloin urheilujohtamisen ja markkinoinnin asiantuntijoilla on aika hyvät työllistymismahdollisuudet. Viime vuosina on tullut jo aika paljon opiskelijoita JAMKin tradenomiopintoihin ihan sen takia, että haluavat erikoistua urheiluliiketoimintaan.

Opintojen sisällöt räätälöidään joustavasti urheilijan mukaan. Opintoja voi suorittaa ja myös tenttiä verkossa. Opiskeltavia aiheita ovat muun muassa urheilumarkkinointi, urheilujohtaminen, tapahtumien tuotteistaminen sekä urheilutalouden erityispiirteet.

Yhteistyö Keski-Suomen Urheiluakatemian kanssa tarjoaa huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämisen lisäksi hyvät harjoitteluolosuhteet, tukipalvelut sekä valmennuksen. Myös suorituspaikat ovat Jyväskylässä erittäin hyvällä tasolla.

Tradenomikoulutuksen perusopinnot suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua erikoistumisopintoihin huhtikuun puolimaissa.

Haku urheilutradenomien opintoihin loppuu yhteishaun (siirryt toiseen palveluun) päättyessä 6. huhtikuuta. Joka vuosi JAMKin ryhmään valitaan viitisentoista englanninkielentaitoista opiskelijaa. Perusopintojen tulee olla valmiit.