1. yle.fi
  2. Uutiset

PS Kemiä tuetaan joukkorahoitustempauksella, jossa fanit rahoittavat joukkuetta

Jalkapalloseura PS Kemin toimintaa tukemaan on perustettu hanke, jonka tavoitteena on tukea seuraa ja sen fanitoimintaa joukkorahoittamalla. Fanit voivat sijoittaa 50 euroa, jolla saa muun muassa kalenterin. Rahoitus toteutuu, jos kasaan saadaan vähintään 15 000 euroa – muuten rahat palautetaan sijoittajille.

urheilu
PS Kemin kannattajat Sauvosaaren takakentällä.
Yle / Jari Peltoperä

Jalkapalloseura PS Kemin pääsy Veikkausliigaan on poikinut uudenlaisen joukkorahoituskampanjan, joka tähtää seuratoiminnan ja sen kulttuurin kehittämiseen.

Joukkorahoitusidean takaa löytyy merilappilaislähtöinen Tuomo Ryynänen, joka ideoi viime vuonna uusimman Pahkasika-lehden joukkorahoituskampanjan. Ryynänen kertoo, että hän sai idean jalkapalloseuran joukkorahoitukseen käydessään PS Kemin ottelussa samana päivänä, kun hän oli ollut esittelemässä Pahkasika-projektiaan Kemin sarjakuvapäivillä.

Ryynänen sanoo olevansa kova PS Kemi -fani ja "ennen kaikkea Kemi-fani".

– Tällä kampanjalla kerätyillä varoilla voidaan mahdollistaa seuran fanimatkoja ja kattaa seuratoiminnan kustannuksia, Ryynänen sanoo.

Lisäksi Ryynänen haluaa tutkia, kuinka joukkorahoitusprojekti toimii urheilumarkkinoinnissa.

Oppia kulttuurista käytiin hakemassa Englannin Valioliigasta, jossa ottelu on vain osa tapahtumaa.

Tuomo Ryynänen

– Luonteeltaan tämä eroaa järjestämästäni Pahkasika-projektista siinä, että nyt ollaan rahoittamassa urheiluseuraa ja tuetaan samalla fanikulttuuria. Oppia kulttuurista käytiin hakemassa Englannin Valioliigasta, jossa ottelu on vain osa tapahtumaa, Ryynänen kertoo.

Sijoittajille oma tapahtuma

Ryynäsen mukaan tavoitteena on tarjota kampanjaan osallistuville sijoittajille ottelutapahtuma Kemissä. Sijoittajia palkitaan ottelulipulla sekä keräilykappaleeksi tarkoitetulla PS Kemin seurakalenterilla. Kalenterin on kuvittanut kemiläislähtöinen sarjakuvapiirtäjä Aapo Kukko.

Seuran toimintaa tukevat sijoittajat pääsevät myös itse vaikuttamaan joukkorahoituksen kautta järjestettävään tapahtumaan pelipäivänä 3.7.2016, jolloin vastaan asettuu HIFK.

Faneille tarkoitetun joukkorahoituksen lisäksi rahaa yritetään kerätä myös yrityksiltä.

– Kemi on erinomainen kokeilukohde joukkoistetulle yritysrahoitukselle. Alueelta tulee noin kahdeksan prosenttia Suomen BKT:stä, joten ostovoimaisia yrityksiä on paljon. PS Kemi tarjoaakin erinomaisen mahdollisuuden saada kontaktia alueen elinkeinoelämään, Ryynänen toteaa.

Projektiin voi osallistua osoitteessa www.pskemisoccer.fi (siirryt toiseen palveluun) 50 euron sijoitusta vastaan. Jos joukkorahoituksella ei kerätä vähintään 15 000:ta euroa, rahat palautetaan.

Joukkorahoitusprojekti on voimassa 8.4.2016 - 15.6.2016 välisen ajan.

PS Kemin kausi alkaa lauantaina Rovaniemellä. Joukkueen vähän yli 300 000 euron pelaajabudjetti on Veikkausliigan pienin.

Lue seuraavaksi