Espoon johto lykkää Brysselin-matkaansa terrori-iskujen vuoksi

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo, että päätös matkan siirtämisestä tehtiin sen jälkeen, kun kaupungin johto kuuli asiassa turvallisuusviranomaisia.

Bryssel
Zaventemin lentokenttärakennus jossa näkyy räjähdyksessä rikkoutuneita ikkunoita.
Zaventemin lentokenttärakennus räjähdyksen jälkeen 22. maaliskuuta.Laurent Dubrule / EPA

Espoon kaupungin johto on lykännyt Brysselin-matkaansa kaupungissa maaliskuussa tapahtuneiden terrori-iskujen takia.

Luottamus- ja virkamiesjohdon toukokuuksi suunnittelema matka siirretään näillä näkymin syksyyn.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo, että päätös matkan siirtämisestä tehtiin sen jälkeen, kun kaupungin johto kuuli asiassa turvallisuusviranomaisia.

– Terrori-iskujen jälkeen pyysin, että matkasta tehdään turvallisuusarviointi. Arvioinnissa on hyödynnetty eri ministeriöiden tietoja ja siinä on päädytty arvioon, että jos ei ole välttämätöntä juuri nyt matkustaa Brysseliin, niin sitä kannattaa välttää. Kaupunginhallituksen kannalta aikataulu ei ole kriittinen eli pidämme järkevänä sitä, että matka siirretään syksyyn, kertoo Mäkelä.

Päätös matkasta juuri ennen iskuja

Kaupunginhallitus päätti Brysseliin suuntautuvasta opintomatkasta maaliskuussa. Päätöstä seuraavana päivänä Brysselissä tapahtui kaksi pommi-iskua lentokentällä ja metroasemalla.

Päätöksen uudesta Brysselin-matkan ajankohdasta kaupunginhallitus tekee 18. huhtikuuta. Matkalle ovat Espoosta lähdössä kaikki kaupunginhallituksen varsinaiset jäsenet, valtuuston puheenjohtajisto sekä ylin virkamiesjohto.

– Matka liittyy siihen, että kaupunkiseutujen merkitys korostuu Euroopan unionin politiikassa. Haluamme käydä läpi niitä asioita paikan päällä ja kuuntelemassa, miten EU haluaa kaupunkikehitykseen vaikuttaa. Se on luonteeltaan opintomatka, Mäkelä kuvailee matkan tavoitteita.