1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansanedustaja Harri Jaskari ryhtyy Stubbin haastavan Elina Lepomäen kampanjapäälliköksi

Tamperelaisen Harri Jaskarin mukaan kokoomuksen johtoon pyrkivä Lepomäki edustaa edistyksellistä ja aktiiviseen kansalaisyhteiskuntaan pyrkivää linjaa.

politiikka
Kokoomuksen logo
Elina Lepomäki
Elina Lepomäki ilmoittautui mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan viime viikonloppunaYle
Harri Jaskari eduskunnassa syyskuussa 2015
Harri Jaskari johtaa Elina Lepomäen kampanjaa puolueen puheenjohtajakisassa. Yle

Kokoomuksen tamperelainen kansanedustaja Harri Jaskari ryhtyy puolueen puheenjohtajaksi pyrkivän Elina Lepomäen kampanjapäälliköksi. Lepomäki ilmoittautui mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan Alexander Stubbin haastajaksi viime viikonloppuna.

Harri Jaskari perustelee kampanjapäälliköksi ryhtymistä sillä, että politiikassa tarvitaan nyt uusia ajatuksia.

– Lainaa otetaan miljardeja ja miljardeja joka vuosi, ja luullaan, että tämä homma voi jatkua. Nyt tarvitaan keskustelua siitä, mitä tehdään uudella tavalla. Uskon, että Lepomäellä on tähän analyyttisiä vastauksia ja halua tutkia, mitä on tehtävä toisin.

Jaskarin mukaan Lepomäki edustaa edistyksellistä ja aktiiviseen kansalaisyhteiskuntaan pyrkivää kokoomuslaisuutta. Kampanjointi alkaa tunnettuuden lisäämisellä.

– Hän ei ole puolueen sisälläkään vielä tunnettu, ja hän on luvannut lähteä kiertämään aivan joka paikkaan kertomaan ajatuksiaan. Lepomäki on erittäin vakavasti otettava ehdokas, kunhan vain pääsee kertomaan ajatuksiaan.

Elina Lepomäki on kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän nousi eduskuntaan vuonna 2014 Jyrki Kataisen siirryttyä komissaariksi. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa ajatuspaja Liberassa.

Kokoomuksen puoluekokous pidetään 10. - 12.6. Lappeenrannassa.

Juttuun lisätty Harri Jaskarin kommentit 6.4. kello 15.40.

Lue seuraavaksi