Nelostien pullonkaula purkautuu – lisää kaistoja ja uusia liittymiä Oulun kohdalle

Kehysriihestä saatiin päätös pitkään jauhetulle 4-tien leventämiselle Oulun kohdalla. Oulujoen ylitykseen on tulossa lisää kaistoja ja pidemmälle osuudelle ohituskaistoja. Pohjoisessa Iin kohdalle riihestä ei rahaa kuitenkaan herunut.

Kuva: Antti Pylväs / Yle

Ely-keskuksen johtaja Matti Räinä on erittäin tyytyväinen kehysriihessä myönnetyistä tierahoista.

– Tämä on hyvä asia elinkeinoelämän ja koko alueen kannalta. Rahoitusta on yritetty saada kasaan kymmenisen vuotta eri sidosryhmien kanssa, kertoo Räinä.

Tämä on hyvä asia elinkeinoelämän ja koko alueen kannalta.

Matti Räinä

Päivittäisistä jonoista vaaratilanteita

Tieosuuden pullonkaulat sijaitsevat Oulussa ja toinen Pohjois-Iissä ja Simon välillä. Jonossa ajaminen on päivittäistä ja aiheuttaa vaaratilanteita. Parannuskohteet Oulu-Kemi-välillä sijaitsevat kolmessa paikassa.

– Oulun ja Kempeleen kohdalla parannetaan eritasoliittymiä ja rakennetaan uusi liittymä. Lisäksi rakennetaan lisää kaistoja Oulujoen ylityksen kohdalle. Joukkoliikenteen toimintaolosuhteita parannetaan, kertoo Räinä.

– Haukiputaalla uusitaan osuus moottoriliikennetieksi ja sen lisäksi tulee jatkuvaa ohituskaistatietä Räinänperälle asti.

Ei Iin ohitustietä

Iin kohta jää nykyiselleen. Ohitustielle ei myönnetty rahaa. Yleiskaavassa sellainen on, mutta ohitustien kustannus olisi ollut 100 miljoonaa euroa.

– Pohjois-Iistä Maksniemeen tehdään neljä ohituskaistaparia, jotka helpottavat tätä tieosuutta, jatkaa Räinä.

Työt aloitetaan vuonna 2017. Suunnitelmat ovat lähes valmiina. Valmista tulee vuosittain niin, että vuonna 2020 koko osuus on tehty.