Metsähallitus etsii talkoolaisia alkukesäksi Pensaskariin – tilaisuus seurata onko kesän tulo nopeampi kuin maankohoaminen

Metsähallitus on ottanut huumorin aseekseen talkoolaisia haettaessa. Simon ja Keminmaan rajalla sijaitsevalle Martimonaavan soidensuojelualueelle pitkospuiden tekourakkaan löytyi kovakuntoiset tekijät nopeasti. Nyt haetaan vapaaehtoisia kunnostamaan Tornion Pensaskarin vanhaa kalastajamiljöötä.

talkoot
kalastus, verkonkuivausteline, kalaverkko
Tuulet ja tuiskut kestänyt verkonkuivausteline on osa Perämeren kansallispuiston kalastajamiljöötä.Maria Ruokojärvi / Yle

Vapaaehtoisia houkutellaan talkoilemaan tulevana kesänä Perämeren kansallispuistoon kuuluvalla saarella. Tornion Pensaskarissa järjestetään neljän päivän talkoo heti kesän alussa.

Metsähallitus kutsuu talkoolaisia entisöimään historiallista kalastajamiljöötä, mutta myös pilke silmäkulmassa hiljentymään ja seuraamaan kumpi on Perämerellä nopeampaa, maankohoaminen vai kesän tulo.

Talkoolaisten kuljetuksesta saarilla sijaitseville talkoo- ja majoituspaikoille vastaa Metsähallitus.

Vajaa kuukausi sitten Metsähallitus haki talkoolaisia Etelä-Lapissa sijaitsevalle soidensuojelualueelle pitkospuiden tekijöiksi. Martimonaavan urakkaan löytyi kovakuntoiset tekijät nopeasti.