1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun retkeilymaja sai lyhyen jatkoajan turvapaikkayksikkönä

Turvapaikanhakijoiden vastaanottopiste Turun entisessä retkeilymajassa saa jatkaa näillä näkyminen kesäkuun loppuun saakka. Alunperin se piti sulkea huhtikuun lopussa.

turvapaikanhakijat
Hostel Turun historiallinen rakennus
Turun entinen retkeilymaja.Viivi Laakkonen / Yle

SPR sulki Turussa turvapaikanhakijoiden vastaanottopisteen Paattisissa maaliskuun lopussa. Satavan Heinänokan ja Nauvon hätämajoituskeskukset tyhjenevät turvapaikanhakijoista huhtikuun lopussa.

Turun vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Heimo Nurmi sanoo, että Turun entinen retkeilymaja sen sijaan saa jatkaa kesäkuun loppuun saakka.

– Alunperin retkeilymajakin piti sulkea huhtikuun lopussa, mutta saimme Maahanmuuttovirastolta jatkoaikaa. Emme halunneet, että kaksi vastaanottopistettä suljettaisiin samaan aikaan, Heimo Nurmi sanoo.

Lisää lakkautuksia luvassa

SPR:llä on tällä hetkellä Satavan Heinänokassa sijaitsevassa leirikeskuksessa reilut viisikymmentä turvapaikanhakijaa. Retkeilymajassa turvapaikanhakijoita on kahdeksankymmentä.

Heimo Nurmi sanoo, että turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen on tyrehtynyt tasolle, jossa se oli vuoden 2015 alussa.

– Uusia hakijoita tulee nyt sen verran vähän, että en olisi yhtään yllättynyt vaikka uusi supistamis- ja lakkautuslista tulisi vielä hyvissä ajoin ennen kesää, Heimo Nurmi arvelee.

Käytännössä se tarkoittaisi joko turvapaikkayksiköiden sulkemista tai paikkamäärien supistumista.

– Mutta se on sitten isommat herrat Helsingissä kun näistä sopii, Nurmi sanoo ja tarkoittaa Maahanmuuttovirastoa.

Lue seuraavaksi