1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kyberturvallisuuden erikoistumiskoulutus alkaa ammattikorkeakoulussa

Koulutus on suunnattu alan ammattilaisille, jotka haluavat päivittää osaamistaan. Opiskelijat perehtyvät muun muassa puolustavaan ja hyökkäävään kyberturvallisuuteen.

Kuva: Antti Kolppo / Yle

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa kyberturvallisuuden erikoisosaajia. Maksullinen 30 opintopisteen koulutus on suunnattu tietotekniikan ammattilaisille, jotka haluavat päivittää itseään. Hakijoilta edellytetään insinöörin tutkintoa, soveltuvaa ammattikorkeakoulutasoista tutkintoa tai muulla tavoin hankittua osaamista.

Koulutuksen aikana opiskelijat perehtyvät muun muassa puolustavaan ja hyökkäävään kyberturvallisuuteen, kyberturvallisuuden liiketoimintaan sekä tietoverkkoihin. Tiimivastaava Martti Kettusen mukaan tarvetta uudentyyppiselle osaamiselle on.

– Tietoverkkoihin liittyvät uhat ovat moninkertaistuneet lyhyessä ajassa, sanoo Kettunen.

Haku syksyllä alkavaan koulutukseen alkoi keskiviikkona ja jatkuu 6. toukokuuta saakka. Paikkoja on tarjolla 24. KyAMKin Metsolan kampuksella Kotkassa toimii jo tällä hetkellä kyberturvallisuuslaboratorio.

Kyberturvallisuuden erikoistumiskoulutuksesta on sovittu 16 ammattikorkeakoulun yhteisessä sopimuksessa, ja Kyamk toimii koordinaattorina. Syksyllä koulutus on alkamassa myös Metropolia-ammattikorkeakoulussa Helsingissä.