MTV aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 30 työpaikkaa

MTV Oy aloittaa yt-neuvottelut toimintatavan uudistamisen sekä säästötarpeiden takia. Uutisia tekevän Mediahub Helsingin henkilöstö on neuvottelujen ulkopuolella.

Kotimaa
MTV
Henrietta Hassinen / Yle

MTV Oy aloittaa toimintatavan uudistamisen sekä säästötarpeiden takia yt-neuvottelut. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että arvioitu vähennystarve on noin 30 henkilötyövuotta.

Yt-neuvottelut koskevat siis MTV:n emoyhtiön koko henkilöstöä. Siihen kuuluu noin 200 työntekijää muun muassa markkinoinnin, viestinnän ja kanavien sisältösuunnittelun puolelta.

Alustavien tietojen mukaan vähennystarve kohdistuu muun muassa kaupallisiin toimintoihin.

Muun muassa uutisia ja MTV:n nettisivuja tekevän Mediahub Helsingin henkilöstö ei kuulu neuvotteluiden piiriin. Mediahubissa työntekijöitä on noin sata.

– Yhtiö on tilanteessa, jossa sen toiminta on käännettävä voitolliseksi. En ole tullut tänne saneeraamaan, vaan luomaan uutta kasvua. Siksi panostamme nyt voimakkaasti kotimaiseen tv-tuotantoon ja tuplaamme kotimaisen viihdesisällön budjetin, sanoo MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Nordlund aloitti tehtävässään tammikuussa.

Työntekijät pitävät tilannetta vaikeana

Tiedotteen mukaan MTV satsaa lähivuosina merkittävästi uuden kasvun hakemiseen kotimaisen viihteen kautta. Samalla yhtiö laittaa rahaa muun muassa Katsomo-palvelun parantamiseen.

MTV Oy:ssä työskenteleviä ammattiliitto Pron työntekijöitä edustava Markku Anttonen pitää uutista turhauttavana.

– Tämä oli tavallaan odotettavaa. Alkuvuodesta yhtiön talous ei ole toteutunut tavoitteiden mukaan. Mutta kyllä tämä on myös turhauttavaa ja järkyttävää, koska vajaat kymmenen kuukautta sitten päättyivät edelliset yt:t, Anttonen sanoo.

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmies Kari Pyrhönen pitää uutista yt-neuvotteluista murheellisena. Vaikka Mediahub ei kuulu yt-neuvottelujen piiriin, Pyrhönen edustaa neuvotteluissa pariakymmentä ihmistä.

– Tilanne on vaikea. Tulos pitäisi saada kääntymään. Tavoitteena on nollatulos, Pyrhönen sanoo.

Viime vuonna MTV paransi tulostaan rakennemuutoksilla ja kustannussäästöillä, mutta tulos oli silti 3,2 miljoonaa euroa miinuksella.

Edelliset yt-neuvottelut MTV:ssä päättyivät viime kesäkuussa. Niiden tuloksena MTV Oy:stä ja Mediahub Helsingistä irtisanottiin yhteensä 82 ihmistä.