1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Reposaari

Pori karsimassa jälleen kouluverkkoa – Reposaari takaisin lakkautuslistalle

Porin Reposaaren koulu oli lakkautuslistalla jo kaksi vuotta sitten. Nyt se on nousemassa sinne uudelleen. Suunnitelmien mukaan myös Söörmarkussa on syytä varautua muuttoon. Kallelan koulua lakkautus uhkaa myöhemmin.

Reposaari
Päättäjiä Reposaaren koulun pihalla
Essi Peijariniemi / Yle

Porin sivistyslautakunta on saamassa käsittelyyn uuden kouluverkkosuunnitelman. Sivistysjohtaja Jari Leinonen kertoi aiemmin tänä vuonna, että koulujen lakkauttaminen saattaa tulla esille vuonna 2020. Tämän hetken tietojen mukaan aikataulu olisi huomattavasti tiukempi.

Reposaari

Sivistyslautakunnan käsittelyyn tulevan esityksen mukaan lakkautuslistalla olisi ensimmäisenä Reposaaren koulu. Oppilaat siirrettäisiin Meri-Porin yhtenäiskouluun lukuvuoden 2018 alusta alkaen. Vaihtoehtona on, että 1. ja 2. luokan oppilaat saisivat vielä jäädä Reposaareen.

Kallela

Myös Kallelan koulun toiminta aiotaan lopettaa jossain vaiheessa. Aikataulu on vielä väljä, sillä nykyiset oppilaat saisivat suunnitelman mukaan käydä koulunsa loppuun Kallelassa. Jatkossa erityisen tuen oppilaat kävisivät mahdollisuuksien mukaan lähialueen kouluja.

Söörmarkku

Söörmarkussa selvitetään vielä koulun tulevaa oppilasrakennetta. Tällä hetkellä näyttää sivistyskeskuksen mukaan todennäköiseltä, että Söörmarkun koulua kävisivät lukuvuoden 2017 – 2018 alusta 1.-4. luokan oppilaat. 5. ja 6. luokan oppilaat siirtyisivät Noormarkun yhtenäiskouluun.

Lue seuraavaksi