Valoisat illat vauhdittavat majavan kevätjahtia Kymenlaaksossa

Kaakkois-Suomen majavakanta on kohtalainen, ja eläimen aiheuttamista vahingoista tehdään ilmoituksia säännöllisesti. Majavaa pyydetään erityisesti alueilla, joilla eläin on aiheuttanut vahinkoja. Kaakkois-Suomen riistapäällikkö Erkki Kiukas kertoo, että olosuhteet majavanpyyntiin ovat parhaimmillaan keväällä.

majavat
Majava
Ranuan Seudun Matkailu Oy

Majavanmetsästyksessä on meneillään loppukiri.

Kaakkois-Suomen riistapäällikkö Erkki Kiukas kertoo, että olosuhteet majavanpyyntiin ovat parhaimmillaan keväällä. Huhtikuun loppuun jatkuvan metsästyksen tavoitteena on rajoittaa majavakantaa, joka on Kaakkois-Suomessa kohtalainen.

Koko maassa arvellaan olevan jopa yli 7 000 kanadanmajavaa.

Majavaa pyydetään erityisesti alueilla, joilla eläin on aiheuttanut vahinkoja. Valtio ei korvaa majavien aiheuttamia vahinkoja. Kymenlaaksossa majavaa esiintyy etenkin jokivarsilla, joilla kasvaa majavan herkkua haapaa.

Erkki Kiukkaan mukaan majavahavaintoja on tehty muun muassa Miehikkälässä ja eri puolilla Kouvolaa, muun muassa Jaalassa, Valkealassa, Sippolassa ja Elimäellä.

Valoisat illat helpottavat pyyntiä

Kevät on parasta aikaa metsästää majavaa, koska jäiden alettua sulaa majavat rantautuvat tietyille tutuille paikoilleen. Lisäksi valoisat illat helpottavat pyyntiä.

Majavaa pidetään arvokkaana riistaeläimenä, josta voidaan hyödyntää kestävä turkis sekä maukas liha. Riistapäällikkö Erkki Kiukas kehuu majavanlihan kelpaavan vaikka karjalanpaistiin.

– Kun sekoittaa lattanahännän ja saparohännän eli majavan ja sian lihaa, niin syntyy todella maukasta paistia.