1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Reposaari

Lautakunnan puheenjohtaja hämmästyi: "Reposaaren koulua ei pitäisi sulkea"

Sivistysjohtaja Jari Leinonen sanoo, että Reposaaren koulu saatetaan joutua sulkemaan vuonna 2018. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Mäki (sd.) hämmästelee, että muutama vuosi sitten hylättyyn koulun sulkemissuunnitelmaan palataan jälleen.

Reposaari
Reposaaren koulu Porissa
Jari Laasanen / Yle

Porin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Mäki (sd.) tyrmää suunnitelmat Reposaaren koulun sulkemisesta. Sivistysjohtaja Jari Leinonen on tuonut julkisuuteen ehdotuksen sulkea Reposaaren koulu tai siirtää sieltä pois opetus 1. ja 2. luokkaa lukuunottamatta vuonna 2018.

Reposaaren koulu oli lakkautusuhan alla myös kaksi vuotta sitten, mutta tuolloin porilaispoliitikot päättivät jättää koulun pois lakkautuslistalta Leinosen esityksestä huolimatta. Tuolloin suljettiin muun muassa Mäntyluodon koulu.

Ratkaisevassa asemassa päätöksenteossa oli sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä, joka päätyi tukemaan Reposaaren koulun jatkoa. Pirjo Mäki katsoo, että vuonna 2014 tehtyä päätöstä ei pitäisi lähteä sorkkimaan näin nopealla aikataululla.

– Porissa on juuri tehty iso kouluremontti pari vuotta sitten. Osa tuolloin päätetyistä lakkautuksista tapahtuu vasta syksyllä. Aika nopeasti sivistysjohtajalta tulee tämä uusi esitys. Olen hämmentynyt, Mäki sanoo.

On väärin lähteä sulkemaan Reposaaren koulua säästöjen takia.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Mäki (sd.)

"Ajatellaan lasten etua"

Vielä alkuvuonna sivistysjohtaja Leinonen kertoi valtuustolle, että Reposaaren koulun lakkautus voi tulla esille koskien vuotta 2020. Nyt sivistysjohtaja perustelee lakkautussuunnitelmia koulun oppilasmäärän pienenemisellä.

– On väärin lähteä sulkemaan Reposaaren koulua säästöjen takia. Pitää ajatella lasten etua eikä olla pelkästään euron kuvat silmissä. Toivon lautakunnalta päätöstä, jossa koulun annettaisiin vielä jatkaa, Mäki sanoo.

Koulujen lakkautuksista syntyi kaksi vuotta sitten Porissa kova vääntö. Tuolloin saavutetun ratkaisun pitäisi Pirjo Mäen mielestä kestää pidempään kuin nyt suunnitellaan.

Porissa selvitetään myös Söörmarkun viidensien ja kuudensien luokkien siirtämistä tilapulan takia Noormarkun yhtenäiskouluun vuoden 2018 alusta. Myös Kallelan erityiskoulu toiminta aiotaan lopettaa jossain vaiheessa.

Lue seuraavaksi