Lapin yliopiston hakijamäärä kasvoi

Lapin yliopistoon haki tänä keväänä runsaat sata henkilöä enemmän kuin viime vuonna. Keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa pohjoisimpaan yliopistoon haki 4291 henkilöä.

korkeakoulut
Lapin yliopisto
Yle / Tapio Nykänen

Lapin yliopistoa piti ensisijaisena hakukohteena noin 1600 henkilöä eli alle 40 prosenttia hakijoista.

– Lapin yliopisto on säilyttänyt vetovoimansa valtakunnallisesti, vararehtori Kaarina Määttä kommentoi yliopiston tiedotteessa.

– Hakijaneuvontaa on kuluvana vuonna tehostettu ja tiedotusta lisätty, koordinaattori Pirjo Hirvonen toteaa.

Eniten hakijamääräänsä kasvatti Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, jonne haki 713 henkilöä eli 142 henkilöä enemmän kuin viime vuonna. Erityisesti graafinen suunnittelu ja kuvataidekasvatus kiinnostavat. Myös oikeustieteiden tiedekunta kasvatti hiukan hakijamääräänsä, tiedekuntaan haki 946 henkilöä.

Kasvatustieteiden tiedekuntaan hakemuksia jätettiin 1322. Suosituin on edelleen luokanopettajakoulutus, jonne hakijoita oli 967 Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan haki 1310 henkilöä. Suosituin hakukohde oli sosiaalityön koulutus. Myös matkailututkimus lisäsi hakijamääräänsä.

Maisterikoulutukset olivat tänä vuonna ensi kertaa mukana yhteishaussa.

Hakijoista keskimäärin noin joka viides saa opiskelijapaikan. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan valintakokeiden jälkeen viimeistään 1.7.2016.

Toisen lappilaisen korkeakoulun, Lapin ammattikorkeakoulun hakijamäärät puolestaan vähenivät.