Insinööriliiton Porokari: Insinöörien koulutuspaikkoja pitäisi ennemmin vähentää kuin lisätä

Insinööriliiton puheenjohtaja puhui aamu-tv:ssä insinöörien työllisyystilanteesta. Insinöörien näkymiä ovat tällä viikolla synkistäneet uutiset Nokian suurista irtisanomisista.

talous
Pertti Porokari
Yle

Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari ei näe merkkejä muun muassa opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen povaamasta insinööripulasta.

– Mitään tällaista ei ole näköpiirissä. Meillä on insinööreillä valtava työttömyys. Insinöörejä on työttömänä reilut 7 500, kuusi prosenttia insinööreistä. Tällaista tilannetta ei ole ollut 90-luvun laman jälkeen, Porokari sanoo aamu-tv:n haastattelussa.

Porokari ei tiedä mistä käsitys insinööripulasta on tullut, mutta uskoo kyseessä olevan laskennallisen arvion, joka on saatu listaamalla lähivuosina eläköityvien insinöörien määrä ottamatta huomioon, miten alalla työllistetään uusia työntekijöitä. Arvion perusteella opetusministeri Grahn-Laasonen on esittänyt uusia aloituspaikkoja insinööreille.

Porokarin mielestä aloituspaikkojen lisääminen olisi karhunpalvelus nuorille ja kansantaloudelle.

– Aloituspaikkojahan pitäisi vähentää ainakin niiltä aloilta, jotka eivät vedä kovin hyvin.

Porokarin mukaan työllistymisvaikeuksia on tällä hetkellä erityisesti tekniikan, sähkövoiman, automaation sekä rakennuspuolen insinöörien parissa.