Hyppää sisältöön

Lännen Media: Paimion teurastamolla kuvatuista salavideoista nostettu syyte

Aktivistia syytetään yksityisyyden ja julkisrauhan loukkaamista koskevista rikoksista, kertoo Lännen Media.

Kuva: Yle

Teurastamojen epäkohtia paljastaneiden salavideoiden kuvaamisesta on nostettu ensimmäinen syyte, kertoo Lännen Media (siirryt toiseen palveluun). Kuvamateriaalia esitettiin lokakuussa Ylen MOT:n dokumentissa Kidu ensin, kuole sitten.

– Syyteharkinta on tehty ja haastehakemus jätetty käräjäoikeuteen yhden henkilön osalta, vahvistaa kihlakunnansyyttäjä Kai Selander Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta Lännen Medialle.

Lännen Median tietojen mukaan aktivistia syytetään yksityisyyden ja julkisrauhan loukkaamista koskevista rikoksista. Syyte koskee vain Paimion teurastamolla tapahtunutta salakuvausta.

Syyteharkinnassa oli myös Ylen toimittaja, jonka kohdalla tehtiin syyttämättäjättämispäätös. Esitutkinnassa epäiltiin, että toimittaja olisi ennen epäiltyjä rikoksia ohjeistanut tai kannustanut aineiston toimittajia toimittamaan tuoretta materiaalia. Syyttäjä ei löytänyt näyttöä epäilyille.

Aktivisteihin kohdistunut rikostutkinta on keskitetty Lounais-Suomen poliisilaitokselle. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teijo Ristola sanoo Lännen Medialle, että muihin teurastamoihin kohdistuneet aktivistien iskut ovat vielä tutkinnassa.