1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkilöautot

Rekka väisti Voikkaalla samalla kaistalla vastaan tullutta autoa – ajoi ojaan

Kouvolassa on viime päivinä tullut ilmi useita tavallisesta poikkeavia tilanteita liikenteessä. Rekka joutui väistämään samalla kaistalla vastaan tullutta henkilöautoa perjantaina. Torstaina poliisia paennut autoilija törmäsi lopulta omakotitalon pihassa kiveen ja kantoon. Liikenteessä oli myös alkoholin ja huumeiden vaikutuksessa olleita kuljettajia.

Rekka-auton kuljettaja joutui Kouvolassa ajamaan rekan ojaan ja kevyenliikenteenväylälle, koska samalla kaistalla tuli vastaan henkilöauto. Tilanne sattui Voikkaalla varhain perjantaiaamuna.

Rekka liikkui aamuviiden jälkeen Kuusaanniementiellä, kun se ajautui oikealle ojaan ja siitä kevyenliikenteen väylälle. Rekka eteni ojassa noin 70 metriä.

Rekan kuljettaja kertoi, että oli väistänyt vastaan tulevaa henkilöautoa, joka liikkui väärällä kaistalla. Henkilöauto oli poistunut paikalta. Poliisi pyytääkin sen kuljettajaa ottamaan yhteyttä Kouvolan poliisiin.

Takaa-ajo päättyi kiveen ja kantoon

Torstaiaamuna poliisi ajoi takaa henkilöautoa Kuusaanniementiellä kohti Voikkaata. Vauhtia pakenevalla autolla oli poliisin tutkan mukaan yli 150 km/h.

Pakenevan henkilöauton matka päättyi Lappalantielle omakotitalon pihaan, jossa se törmäsi kiveen ja kantoon. Autosta pakeni metsään kaksi miestä, joista toisen poliisi sai kiinni. Myös toisen henkilöllisyys on tiedossa.

Torstai-iltana poliisi puhallutti Kankaron Heinäpolulla miehen, joka peruutti henkilöautollaan jätekuljetusauton kylkeen. Mies puhalsi 1,78 promillea.

Samana iltana Tornionmäen Utinkadulla henkilöauton mieskuljettaja puhalsi nollat mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kyydissä olleella miehellä oli huumausaineita hallussaan.