Jyväskylässä tarve sadoille ICT-osaajille

Informaatio- ja kommunikaatioteknologia-ala on kasvanut vuosia Jyväskylässä. Jyväskylässä ja lähiseuduilla on noin 500 ICT-alan yritystä, joista kymmenillä on rekrytointitarpeita.

Kotimaa
Serverisalin käytävä.
AOP

Jyväskylässä on tarvetta ainakin 300 informaatio- ja kommunikaatioteknologian osaajalle. Ala on kasvanut Jyväskylässä ja lähialueilla tasaisesti, ja esimerkiksi Landis+Gyr on palkannut tänä talvena 30 uutta työntekijää.

– Tarvetta kansainvälisen tason ammattilaisille on edelleen, sanoo Johanna Sajasalo Landis+Gyr:in henkilöstöhallinnosta.

Myös ohjelmisto- ja palveluyritys Digia rekrytoi Jyväskylässä. Sen Jyväskylän toimipisteessä painottuvat finanssialan ohjelmistoratkaisut. Lisäksi Digialla on Jyväskylässä muun muassa toiminnanohjausjärjestelmien ja sähköisen asioinnin kehitystä sekä integraatio-osaamista.

– Uusia asiantuntijoita tarvitaan koko ajan, sanoo Digian finanssialan ratkaisujen liketoimintajohtaja Tommi Flink.

Suomen Yrityskehitys Oy on laskenut Jyväskylän ICT-alan työvoimatarpeita. Pelkästään alan keskeisimmät toimijat tarvitsevat noin 250 työntekijää.

– Kokonaistarpeen voi tältä pohjalta arvioida ylittävän 300, sanoo Jukka Valkonen Suomen Yrityskehitys Oy:stä.

Rekrytointi on päällä Jyväskylän seudulla Landis+Gyrin lisäksi yli kymmenellä suuremmalla toimijalla. Jyväskylän kaupunki on ryhtynyt ylläpitämään listaa rekrytoivista ICT-yrityksistä (siirryt toiseen palveluun).