Tehy antoi rukkaset SAK:n ja STTK:n jättijärjestölle – "kunnianhimoa ja rohkeutta puuttuu"

STTK:hon kuuluva sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto Tehy päätti ylimääräisessä valtuuston kokouksessaan perjantaina, ettei se allekirjoita uuden keskusjärjestön aiesopimusta.

politiikka
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo
Jarmo Honkanen / Yle

Sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto Tehy tyrmäsi tänään aiesopimuksen uuden keskusjärjestön perustamiseksi.

Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalon mukaan hankkeen alkuperäinen tarkoitus yhdistää palkansaajien voimia on kannatettava, mutta Tehyn asettamat reunaehdot eivät silti täyty.

– Valitettavasti selvitystyön tulos ei ole riittävän kunnianhimoinen ja rohkeasti uudistava, Vesivalo sanoo.

STTK:n liitoissa tyytymättömyyttä on herättänyt muun muassa uuden keskusjärjestön hallintomalli sekä epäselvyys uuden suurjärjestön puoluepoliittisesta sitoutumattomuudesta.

– Tehy ei ole vakuuttunut siitä, että syntyisi kokonaan uusi ja toimintatavoiltaan avoin järjestö, joka olisi puoluepoliittisesti sitoutumaton, Vesivalo perustelee.

160 tuhannen jäsenen Tehyn päätös vaikuttaa koko uuden keskusjärjestöhankkeen jatkoon. Muut STTK:n liitot päättävät liittymisestään tulevina viikkoina.

– Tehyllä on suuri vaikutus koko hankkeen kannalta, niin jäsenmäärän kuin taloudenkin puolesta, toteaa suurjärjestöhankkeen ohjausryhmän STTK:n edustaja, Vakuutusväen liiton puheenjohtaja Liisa Halme.