Hyväksikäyttäjälle kolmen vuoden tuomio – uhrit löytyivät somesta

Pohjoiskarjalainen mies on tuomittu useista seksuaalirikoksista, joiden uhrit ovat lapsia. Mies otti yhteyttä 11-17-vuotiaisiin uhreihin esimerkiksi Facebookissa.

seksuaalirikokset

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1963 syntyneen miehen useiden lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeus katsoi, että mies oli houkutellut lapsia seksuaalisiin tekoihin. Mies oli ottanut lapsiin yhteyttä muun muassa Facebookin ja Skypen kautta.

13-vuotiaaseen uhriin mies tutustui Badoo-seuranhakupalvelun kautta. Hän oli suostutellut lapsen seksiin tarjoamalla alkoholia ja maksamalla korvauksen seksistä. Oikeus tuomitsi miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Miehen nuorin uhrit olivat tapahtuma-aikaan 11–17-vuotiaita.

Tuomittu tarjosi uhreille rahaa itsensä esittelemisestä. Mies viestitti 11-vuotiaalle, että olisi valmis maksamaan 500 euroa hänen rintojensa näkemisestä Skypen kautta.

Viesteissään uhreille tuomittu kertoi maksaneensa seksistä aiemmin tuhat euroa.

Osalle uhreista mies lähetti kymmeniä viestejä.

Oikeus katsoi, että tuomitun toiminta oli tahallista. Käräjäoikeus lausui, että lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön voidaan syyllistyä muutoinkin kuin tapaamalla lapsi.

– Rikos voidaan tehdä esimerkiksi internetissä kuvayhteyden tai web-kameran avulla. Tilanteessa, jossa tekijä on esimerkiksi saanut lapsen riisuuntumaan kameran edessä tai lähettämään itsestään alastonkuvia, tekijä on saanut lapsen tekemään seksuaalisen teon seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön edellyttämällä tavalla, käräjäoikeus katsoi.

Mies tuomittiin yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, viidestä seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta ja neljästä lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi ehdottomaan vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi.

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.