1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Nuoret säveltäjät ponnistavat ammattilaisiksi Uuno Klami -kilpailusta

Uuno Klami -sävellyskilpailu lapsille ja nuorille etsii sävellyksiä ensi vuoden helmikuulle asti. Atso Almilan ja neljän muun säveltäjän muodostama tuomaristo valitsee sarjojen parhaat teokset vuoden päästä ja ne esitetään finaalikonserteissa Kotkassa ja Kouvolassa marraskuussa 2017.

Kuva: Tapio Laakkonen / Yle

Uuno Klami -sävellyskilpailu etsii nuoria sävellyksen taitajia nyt kolmatta kertaa.

Kilpailun kahdessa sarjassa haetaan 10-14-vuotiaiden sekä 15-19-vuotiaiden sävellyksiä. Kilpailusävellykset pitää toimittaa viimeistään 13.2.2017.

Uuno Klami -sävellyskilpailu nuorille on osoittautunut suosituksi. Viime kerralla viisi vuotta sitten nuoria osanottajia oli lähes 40.

– Sävellyksiä tuli kaikkialta Suomesta, ja Kymenlaaksostakin päästiin finaaliin asti, kertoo Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistyksen toiminnanjohtaja Reetaliina Marin.

Marinin mukaan kilpailuun on osallistunut tasokkaita teoksia.

- Olemme olleet yllättyneitäkin, miten monipuolista ja korkeatasoista musiikkia nuoret tekevät.

Monet aiempien kilpailujen osanottajat ovat valinneet säveltäjän ammatin ja opiskelevat Sibelius-Akatemiassa säveltämistä.

Finaalisäveltäjät seuraavat orkesteriharjoituksia

Yhteistyökumppanina kilpailussa on Kymi Sinfonietta, joka esittää finaaliteokset. Kaikki finaaliteosten säveltäjät ovat mukana seuraamassa orkesteriharjoituksia.

Atso Almilan, Markus Fageruddin, Kimmo Hakolan, Kirmo Lintisen ja Lotta Wennäkosken muodostama tuomaristo valitsee sarjojen parhaat teokset vuoden päästä. Ne esitetään finaalikonserteissa Kotkassa ja Kouvolassa marraskuussa 2017. Voittajat valitaan konserttien jälkeen.

Yle radioi toisen finaalikonserteista.