Hyppää sisältöön

Saudi-Arabia ja Egypti aikovat rakentaa sillan Punaisenmeren yli

Saudi-Arabian kuningas Salman ilmoitti suunnitelmasta Egyptin-vierailullaan. Saudi-Arabia on tukenut Egyptin nykyhallintoa avokätisesti.

Kuva: Olivier Douliery / EPA

Saudi-Arabia ja Egypti aikovat rakentaa sillan Punaisenmeren yli, Saudi-Arabian kuningas Salman ilmoitti perjantaina.

– Olen veljeni, hänen ylhäisyytensä presidentti Abdel-Fattah el-Sisin kanssa samaa mieltä siitä, että rakennamme sillan yhdistämään nämä kaksi maata, kuningas Salman sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hyväntuulinen el-Sisi esitti sillan nimeämistä kuningas Salmanin mukaan. Mitään konkreettista rakennussuunnitelmista ei kerrottu.

80-vuotias kuningas on parhaillaan Egyptissä harvinaisella viiden päivän vierailulla. Saudi-Arabia on ollut Egyptille tärkeä tukija sen jälkeen, kun aiemmin armeijaa johtanut el-Sisi kaatoi islamistisen edeltäjänsä Muhammad Mursin vaaleilla valitun hallituksen vuonna 2013.

Ajatusta jonkinlaisesta sillasta on elätelty aiemminkin, mutta koskaan se ei ole päässyt suunnitteluastetta pidemmälle. Vuosittain tuhannet saudituristit vierailevat Egyptissä, ja tuhannet egyptiläiset tekevät pyhiinvaelluksen Saudi-Arabiaan.

Salmanin ilmoituksen jälkeen molempien maiden edustajat allekirjoittivat yhteensä 17 investointisopimusta ja aiesopimusta. AFP:n hallituslähteen mukaan koko vierailun aikana solmittavien sopimusten arvo olisi noin 1,5 miljardia euroa. Rahoilla muun muassa kehitettäisiin Siinain aluetta.