Tuhannet ranskalaiset osoittivat mieltään työehtojen heikennyksiä vastaan – jälleen yhteenottoja poliisin kanssa

Pariisissa mellakkapoliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen esineitä heittelevän nuorisojoukon. Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen myös Nantesissa ja Rennesissä.

Ulkomaat
Huppupäinen henkilö juoksee kyynelkaasupilven keskellä.
Pariisissa mellakkapoliisit ja naamioituneet nuoret ottivat yhteen mielenosoituksen jälkimainingeissa 9. huhtikuuta.Ian Langsdon / EPA

Ranskassa tuhansittain ihmisiä lahti lauantaina kaduille vastustamaan suunniteltuja työlakimuutoksia, jotka muun muassa helpottaisivat työntekijöiden irtisanomista.

Satunnaisia yhteenottoja mellakkapoliisien ja mielenosoittajien välillä puhkesi ainakin Pariisissa, Nantesissa ja Rennesissä.

Pariisissa joitakin kymmeniä nuoria heitteli esineitä poliiseja päin, ja poliisi hajotti väkijoukon kyynelkaasulla. Yhden poliisin kerrotaan loukkaantuneen. Yhteenotto alkoi, kun mielenosoitus oli päättymässä.

Poliisit käyttivät kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan myös Rennesissä ja Nantesissa, missä satojen ihmisten kokoiseksi arvioitu joukko pystytti barrikadeja ja heitteli kiviä, pulloja ja kananmunia.

Poliisi arvioi, että eri puolilla maata järjestettyihin mielenosoituksiin osallistui noin 120 000 ihmistä. Pariisissa mielenosoittajia oli poliisin mukaan parisenkymmentä tuhatta, järjestäjien mukaan viisi kertaa enemmän.

Lähteet: AFP, Reuters