Arabialainen koulu sytytettiin tuleen Ruotsissa

Malmössä sijaitseva koulu on tuhoutunut lähes täysin tulipalossa, jonka pelastuslaitos on aamun aikana saanut sammumaan lähes kokonaan. Poliisin mukaan kyseessä on ilmeisesti tuhopoltto. Poliisi ampui kohti palopaikalta paennutta autoa, mutta kuljettaja kaahasi karkuun.

Ulkomaat
Malmössä syttyi tulipalo myöhään lauantai-iltana 10. huhtikuuta arabialaisessa koulussa.
Malmössä syttyi tulipalo myöhään lauantai-iltana 10. huhtikuuta arabialaisessa koulussa.SVT

Ruotsin Malmössä paikallinen arabialainen koulu on tuhoutunut lähes täysin voimakkaassa tulipalossa sunnuntaiyönä. Poliisi on etsinyt yön autolla paennutta mahdollista tuhopolttajaa samalla kun pelastusviranomaiset ovat sammuttaneet koulun paloa.

Palon jälkisammutustyöt alkoivat aikaisin sunnuntaiaamuna paikallista aikaa. Pelastusviranomaisten mukaan puolet koulusta on käytännössä tuhoutunut ja loppuosakin on kärsinyt savuvahinkoja. Pelastuslaitos sai kuitenkin estettyä koko koulun tuhoutumisen.

Pelastusviranomaisten mukaan palo on pääasiassa sammutettu, ja vain joitain pieniä palopesäkkeitä on jäljellä, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Expressen-lehden (siirryt toiseen palveluun) ja Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyseessä on arabialainen vapaakoulu nimeltä Al-Salamah.

Paikalla sammutustöissä on ollut yksikköjä kaikilta Malmön ja Lundin asemilta.

Epäilty tuhopolttaja oli lähellä ajaa poliisin päälle – poliisi ampui kohti

Lauantai-iltana noin yhdentoista aikaan Malmön Jägersron aluella poliisipartio kuuli äänen, joka vaikutti räjähdykseltä. Nopeasti tuli ilmi, että läheisessä koulussa oli syttynyt tulipalo. Poliisit näkivät myös auton, joka poistui palopaikalta.

Toinen alueella ollut poliipartio tavoitti kyseisen auton vähän myöhemmin ja yritti pysäyttää sen, mutta epäonnistui. Epäilty pakoauto oli vähällä ajaa yhden poliisin yli, kun tämä yritti saada pakenijaa pysähtymään.

Ruotsin kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Poliisi ampui kohti autoa, mutta kuljettaja kaahasi pakoon siitä huolimatta. Autoa etsittiin läpi yön useiden partioiden voimin, mutta sitä ei yön aikana saatu tavoitettua.

– Jos palo on todella sytytetty, rikosnimikkeenä voi olla mikä tahansa vahingonteosta tuhopolttoon. Mitä tulee siihen, että yrittää ajaa poliisin päälle, saattaa kyseeseen tulla murhanyritys. Me työskentelemme nyt löytääksemme auton, joka kytkeytyy tulipaloon, selvittääksemme millä tavalla se liittyy tapaukseen. Se on vielä hyvin epäselvää, kertoi tiedottaja Mia Sandgren Skånen poliisista ruotsalaisille medioille.

Koulu on kulttuuripainotteinen

Kotisivuillaan Al-Salamah kertoo olevansa kuvataiteeseen, kirjallisuuteen ja teatteriin painottunut koulu. Koulu on perustettu vuonna 1996 ja siellä on noin 300 oppilasta.

Koulu kertoo noudattavansa Ruotsin yleistä opetussuunnitelmaa ja painottavansa tasa-arvoisuutta.

Koulun mukaan sen opettajakunnassa on sekä ruotsalaisia että arabialaisia opettajia. Kouluun oppilaat ovat 1.-7.-luokilla.

Vapaakoulu on Ruotsin koulujärjestelmässä koulu, joka rahoitetaan verovaroista, mutta joka ei ole valtion, läänin tai kunnan hallinnoima. Vapaakoulut eivät saa kerätä koulumaksuja ja niihin voi hakea kuka tahansa.