Intiassa yli sata kuollut temppelin palossa

Eteläisessä Intiassa Keralassa sijaitsevassa temppelissä syttyi tulipalo ilotulitusnäytöksen yhteydessä. Näytökselle ei ilmeisesti ollut viranomaisten lupaa. Kuolleita on yli 100 ja loukkaantuneita noin 250.

Ulkomaat
Loukkaantunutta autetaan ambulanssista sairaalaan.
Reuters-TV

Yli sata ihmistä on kuollut Intian eteläosassa temppelin tulipalossa, viranomaiset kertovat. Loukkaantuneita kerrotaan olevan ainakin yli 200, mahdollisesti jopa 300.

Palo syttyi varhain sunnuntaina temppelissä, joka sijaitsee Intian eteläosassa Kollamissa Keralan alueella. Temppeli oli täynnä ihmisiä, jotka olivat kerääntyneet seuraamaan juhlapäivän vuoksi järjestettyä ilotulitusta. Temppeliin ja sen ympäristöön oli kokoontunut tuhansia ihmisiä seuraamaan ilotulitusta.

Palo levisi nopeasti syttymisensä jälkeen ja lukuisat ihmiset jäivät jumiin temppelin sisälle.

Palo sai ehkä alkunsa kun ilotulituksesta lähtenyt kipinä sytytti erillisen ilotulite-erän, joka oli varastoituna temppeliin hindujen uudenvuoden juhlaa varten. Joidenkin viranomaisten mukaan kipinä sytytti ilotulitusnäytöstä varten paikalle tuodut tulitteet.

Keralan osavaltion pääministeri Oommen Chandy sanoi, että temppelin henkilökunta aloitti ilotulitusnäytöksen siitä huolimatta, että viranomaiset olivat kieltäneet sen turvallisuushuolien vuoksi.

Televisiokuvissa näkyi useita palavasta rakennuksesta peräisin olevia suuria räjähdyksiä sekä paksu sauvpilvi. Räjähdykset lennättivät temppelin betonipalasia mahdollisesti jopa kilometrin päähän tapahtumapaikalta. Tulipalo ja räjähdykset romahduttivat osan temppelistä.

Palomiehet saivat ilmeisesti palon sammumaan aamuun mennessä ja raivaustyöt uhrien löytämiseksi aloitettiin.

Lähteet: AFP, AP, Reuters