Kesälahdella junan alle jääneet olivat nuoria tyttöjä

Kesälahdella Pohjois-Karjalassa kaksi teinityttöä jäi sunnuntaina illalla junan alle. Molemmat menehtyivät. Poliisi kertoo, että tyttöjen omaisille on järjestetty kriisiapua.

Kotimaa
Junarata
Risto Koskinen / Yle

Kesälahdella junan alle menehtyneet olivat 15-vuotiaita tyttöjä, kertoo poliisi.

Tytöt olivat jalkaisin liikkeellä, kun juna törmäsi heihin Imatran ja Joensuun välisellä rataosuudella noin kilometrin päässä Kesälahden asemalta pohjoiseen.

Poliisilla ei ole vielä mitään arviota siitä, mikä oli onnettomuuden syy ja miksi tytöt olivat junaradalla. Poliisi ei kuitenkaan epäile tapaukseen liittyvän rikosta. Tutkintaa jatketaan kuolemansyyn tutkintana.

Poliisi on toimittanut kuolinviestit tyttöjen vanhemmille myöhään sunnuntai-iltana ja omaisille sekä tapahtumapaikalla olleille on järjestetty kriisiapua.

Onnettomuus tapahtui illalla seitsemän jälkeen. Ilmoituksen hätäkeskukselle teki junan kuljettaja. Pelastuslaitoksen mukaan junan vauhti onnettomuushetkellä oli 130 kilometriä tunnissa ja tytöt menehtyivät välittömästi onnettomuuspaikalla.

VR:n mukaan junaliikenne oli pysähdyksissä onnettomuuspaikalla noin neljän tunnin ajan, mikä myöhästytti muutamia junavuoroja.