Brysselissä etsitään kuumeisesti kadoksissa olevaa pommireppua

De Standaardin poliisilähteiden mukaan perjantaina pidätetyllä Osama Krayemilla oli samanlainen reppu kuin Maelbeekin metroasemalla itsensä räjäyttäneellä Khalid El Bakraouilla. Poliisi pelkää, että räjähdereppu voi olla vielä kadoksissa olevan epäillyn hallussa.

Brysselin iskut
Poliiseja kadulla.
Poliisit osallistuivat etsintäoperaatioon Brysselin Etterbeekissä lauantaina.Stephanie Lecocq / EPA

Brysselissä poliisit jäljittävät Maelbeekin metroaseman terrori-iskun jäljiltä kadoksissa olevaa pommireppua, kertoo belgialainen sanomalehti De Standaard. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden poliisilähteiden mukaan perjantaina pidätetyllä ruotsalaisella Osama Krayemilla oli samanlainen reppu kuin metrossa itsensä räjäyttäneellä Khalid El Bakraouilla. Krayem ja El Bakraouil tallentuivat Etterbeekin metroaseman valvontakamerakuvaan ennen terrori-iskua.

Lähteet kertovat, että pommirepun pelätään olevan Salah Abdeslamiin liittyvän, vielä kadoksissa olevan miehen hallussa. Pommirepun löytyminen voisi viedä poliisit myös miehen jäljille.

Poliisi tekikin lauantaina useita kotietsintöjä Brysselin Etterbeekissä, mutta ei löytänyt räjähdereppua. Lähde sanoo, että Krayem on kieltäytynyt kertomasta, missä reppu on.

Pariisin terrori-iskuista epäilty Abdeslam haki viime lokakuussa saksalaisesta Ulmin pakolaiskeskuksesta kolme miestä Brysseliin. Yksi miehistä, Osama Krayem pidätettiin perjantaina epäiltynä terroriteoista. Toinen, Belgian passilla matkustanut Amine Choukrina tunnettu mies otettiin kiinni maaliskuun 19. päivä Abdeslamin kanssa, mutta kolmatta miestä ei ole vielä löydetty.

Myös Choukrin todellinen henkilöllisyys on epäselvä, koska häneltä löytyneet Syyrian ja Belgian passit ovat väärennettyjä.

Krayemin lisäksi poliisi otti perjantaina kiinni Zaventemin lentokenttä-iskusta epäillyn Mohamed Abrinin. Hän on tunnustanut olevansa Zaventemin lentokentältä räjähdysten jälkeen paennut kolmas tekijä, "hattupäinen" mies.

Zaventemin ja Maelbeekin 22. maaliskuuta tapahtuneissa terrori-iskuissa kuoli 32 ihmistä ja loukkaantui satoja.