1. yle.fi
  2. Uutiset

Tulipalo vaikuttaa melko vähän Kemiran tuotantoon Sastamalassa

Äetsän tehtaan sunnuntaiaamun tulipalo ei nähtävästi vaikuta kovin paljon laitoksen tuotantoon. Vahingot kyetiin rajaamaan melko pienelle alalle. Maanantaina jatketaan jo tapahtumapäivänä aloitettuja korjauksia ja vaurion alkusyyn selvittämistä.

teollisuus
Pirkanmaan pelastuslaitos sammuttamassa tehdaspaloa Sastamalassa sunnuntaiaamuna.
Pirkanmaan pelastuslaitos sammuttamassa tehdaspaloa Sastamalassa sunnuntaiaamuna 10. huhtikuuta.Jukka Töyli / Yle

Jo sunnuntaina tehtaan väki oli paikalla isolla porukalla käymässä läpi vaurioita ja laatimassa korjaussuunnitelmia, kertoo tehtaan johtaja Mervi Liedes.

Palo ei aiheuttanut vaaraa tehdasalueen ulkopuolella. Kemiran Äetsän tehdas tuottaa sellu- ja paperiteollisuuden kemikaaleja sekä vesikemikaaleja. Raaka-aineena on nykyisin mm. ruokasuola. Aiemmasta puhtaan kloorin käytöstä on Kemiran mukaan luovuttu.

Vaarallisiakin aineita tehtaalla tarvitaan, pelastuslaitos joutui mm. tyhjentämään suolahapposäiliön, johon oli palossa tullut vuoto.

Pelastustyöhön osallistuneista osa altistui kemikaalihöyryille, ja yksi henkilö kuljetettiin terveyskeskukseen tarkastusta varten.

Tehtaanjohtaja Mervi Liedes kertoo, että olettamus on, että nopea tulipalo on syttynyt kloraattitehtaan valokaapissa, eli kattorakenteessa, josta saadaan päivänvaloa sisään.

Palon alkusyytä selvitetään yhä.

Lue seuraavaksi