Suomalainen koripallojoukkue hopealle kansainvälisessä liigassa

Moninkertainen suomenmestarijoukkue Lappeenrannan Catz on kuluneella kaudella pelannut SM-sarjan ohella kansainvälistä Latvia–Estonia-liigaa. Catz osoitti olevansa kansainvälistä luokkaa, kun se sijoittui sarjassa toiseksi.

urheilu
Lappeenrannan catz
Petri Kivimäki/Yle

Lappeenrannan Catz pelasi sunnuntaina kansainvälisen Latvia–Estonia-liigan finaalissa. Vastassa Catzilla oli latvialaisjoukkue TTT Riika.

Catz hävisi Tallinnassa pelatun loppuottelun lukemin 68–43 (38–28).

TTT Riika oli selvästi hallitsevampi joukkue. Ensimmäisellä ja viimeisellä neljänneksellä Catz teki vain 11 pistettä. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Catz pelasi peräti kahdeksan minuuttia niin, ettei joukkue saanut lainkaan pisteitä.

–Puolustuspeli oli suurimman osan ottelusta hyvää. TTT Riikan intensitetti oli hurjalla tasolla ja pystyimme vastaamaan siihen toisen ja kolmannen kympin, mutta ei riittänyt, toteaa päävalmentaja Mika Haakana Catzin tiedotteessa.

Ottelussa Catzin Elena Reshetko teki 12 pistettä ja sai 12 levypalloa.

– Upea saavutus voittaa 12 kansainvälisestä ottelusta yhdeksän. Isoin asia on kuitenkin oppi näistä peleistä ja tieto siitä, että työtä on paljon edessä saavuttaaksemme TTT Riikan kaltaisen eurooppalaisen huippujoukkueen tason, kertoo Haakana

Lappeenrannan Catzin pelit jatkuvat seuraavaksi kotimaassa. Naisten korisliigan loppuottelusarja käynnistyy maanantaina 18.4. Lappeenrannan urheilutalolla. Loppuotteluvastustajana Catzilla on Hyvinkään Ponteva.