1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Espoo tarjoaa auttavan käden Nokia-irtisanotuille – koulutusta ja yritysneuvontaa

Nokia ilmoitti viime viikolla aloittavansa Suomessa yt-neuvottelut, joiden seurauksena vähennetään arviolta 1300 ihmistä. Irtisanomisista 650 kohdistuu Espooseen.

Nokian pääkonttori Espoossa. Kuva: Markku Ojala / AOP

Espoon kaupunki aikoo rientää Nokiasta irtisanottujen työntekijöiden avuksi. Elinkeinojohtaja Tuula Antolan mukaan kaupungin tuki on samansuuntaista kuin aiemmissakin Nokian ja Microsoftin irtisanomiskierroksilla.

– Meillä on hyviä kokemuksia verkoston koollekutsujan roolista, kun aiempina vuosina on tapahtunut näitä suuria irtisanomisia, Antola sanoo.

Verkostolla Antola tarkoittaa sitä, että kaupunki kutsuu koolle tahoja, jotka auttavat irtisanottavia uuden työpaikan etsinnässä.

– Siellä on muunto- ja täydennyskoulutusta sekä ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutusta tarjoavia ja toisen asteen oppilaitoksia. YritysEspoo tarjoaa yritysneuvontapalveluita liike-idean tunnistamista ja kehittämistä varten, Antola luettelee.

Heti kun Nokian uutiset tulivat, olin yhteydessä Tekesiin ja pohdittiin yhdessä, että mitä me voimme asian eteen tehdä.

Elinkeinojohtaja Tuula Antola

Nokian oma ohjelma täydentää

Espoo aikoo olla aktiivinen myös niin sanotun digiboostipalvelun markkinoinnissa. Tekesin Digiboosti-rahoituskampanja tarjoaa rahoitusta ja apua liiketoiminnan digitalisoimiseen.

Tekes maksaa puolet digiosaajan tai kokonaisen digitiimin palkkakuluista yhden vuoden ajan, kun yrityksiin halutaan tuoda uudenlaista digitaalista osaamista.

– Heti kun Nokian uutiset tulivat, olin yhteydessä Tekesiin ja pohdimme yhdessä, mitä me voimme asian eteen tehdä, Antola sanoo.

Myös Nokia aikoo tarjota oman tukensa irtisanotuille työntekijöille bridge-ohjelmallaan, joka olisi samankaltainen kuin matkapuhelinliiketoiminnassa vuosina 2011-2013 käytetty ohjelma.

Nokia ilmoitti viime viikolla aloittavansa Suomessa yt-neuvottelut, joiden seurauksena vähennetään arviolta 1300 ihmistä. Irtisanomisista 650 kohdistuu Espooseen.