"Ei tässä enää mitään kania hatusta tehdä" – Kärpät luottaa omaan tekemiseensä

Oulun Kärppien matka Liigan finaaliin on katkolla Tampereella. Tappara johtaa välieriä 3 - 2. Kärppävalmentaja Lauri Marjamäki luottaa joukkueen tekemiseen kovan paikan edessä.

urheilu
Lasse Kukkonen ja Henrik Haapala
Lasse Kukkonen ja Henrik Haapala (oik.) Tomi Hänninen

Oulun Kärppien on otettava pakkovoitto Tapparasta, mikäli joukkue mielii finaaliin. Joukkue lähtee kuudenteen välieräpeliin luottavaisena.

Pelaamisen taktista puolta painotetaan ja tarkennetaan ja varsinkin Tapparan ylivoimapelaamista on mietitty entistä kovemmin.

Valmentaja Lauri Marjamäki luottaa kärppälauman osaamiseen.

– Tapparan ylivoima on ollut vaarallinen. Neljä ylivoimaa, joista kolme maalia. Siihen pitää keksiä jotain. Meidän pitää parantaa alivoimanelikön yhteistyötä.

– Ampumasektorit pitää täsmentää ja ottaa maalivahtipeli oikein mukaan. Sitä kautta se paranee. Saadaan parempi ote heidän ylivoimapelistä, pohtii Marjamäki.

Kärppien kokoonpanoon ei tule isoja muutoksia. Puolustaja Arto Laatikainen palaa pelaavaan kokoonpanoon sairastuvalta ja maalissa aloittaa Sami Aittokallio.

Takamatkalta on noustu ennenkin

Kärppävalmentaja Lauri Marjamäki luottaa joukkueensa venymiseen. Kärpät on kääntänyt Tapparan 2-0-tilanteen tasoihin peleissä ja ottelusarjassa jo pari kertaa.

Takamatkalta on noustu jo useamman kerran.

Lauri Marjamäki

– Ei viitsi enää antaa eteen näin paljon. Takamatkalta on noustu jo useamman kerran. Jokainen tekee varmasti parhaansa, kertoo Marjamäki.

– Henkinen kantti on kohdallaan. Sitä tarvitaan tänään ja minä luotan, että se riittää. Kumpikin joukkue tuntee toisensa ja peli-identiteettinsä erittäin hyvin, jatkaa Marjamäki.

Toisen joukkueen täydellinen yllättäminen normaalia erilaisemmalla pelitavalla ei onnistu.

– Ei tässä vaiheessa kannata kania hatusta tehdä. Valmistautuminen näihin peleihin on alkanut viime toukokuussa, muistuttaa Marjamäki.