Koko Kitee suree kahden tytön kuolemaa – "Paljon on miksi-kysymyksiä"

Kaksi 15-vuotiasta tyttöä menehtyi jäätyään junan alle sunnuntaina Kiteen Kesälahdella. Seurakunta ja kaupunki ovat tarjonneet tukea sureville muun muassa alueen kouluissa. Myös hartaushetki on suunnitteilla.

Kotimaa
Junarata kulkee metsän halki.
Heikki Haapalainen / Yle

Kaksi 15-vuotiasta tyttöä sai surmansa jäätyään junan alle sunnuntai-iltana Kiteen Kesälahdella. Kiteen evankelisluterilaisen seurakunnan ja kaupungin työntekijät ovat olleet maanantaina nuorten tukena kouluissa.

– Kyllä tämä koskettaa meitä kaikkia kiteeläisiä hyvin syvästi ja tänään olemme läsnä muun muassa kouluissa Kesälahdella, jossa tämä tapahtui ja myöskin täällä Kiteellä, josta nuori on nyt menehtynyt. Nuorten toiminnassa tämä asia otetaan hienovaraisesti esille niin, että nuorilla on mahdollisuus kysellä ja tuoda esille surua, ikävää ja järkytystä, Kiteen kirkkoherra Ilmo Kurkola kertoo.

Kyllä järkytystä on jo purettu ja paljon on miksi-kysymyksiä. Paljon on nyt surua Kiteellä ja olkapäätä tarvitaan.

Ilmo Kurkola

– Teemme yhteistyötä myös terveydenhuollon kautta, kriisiryhmä kokoontuu tarvittaessa tukemaan heitä, joita onnettomuus koskettaa. Mahdollisesti myös kirkko on meillä jonakin iltana auki hiljentymistä varten. Tämmöistä hartaushetkeä on ajateltu paikkakuntalaisten tukemiseksi, kirkkoherra sanoo.

– Kyllä järkytystä on jo purettu ja paljon on miksi-kysymyksiä. Paljon on nyt surua Kiteellä ja olkapäätä tarvitaan. Tämä asia on koskettanut kaikkia, Ilmo Kurkola jatkaa.

Kirkkoherran mukaan toinen tytöistä ei olisi paikkakuntalainen. Poliisi ei vahvista asiaa. Tapahtumassa ei epäillä rikosta, poliisi jatkaa tapahtuman selvitystä kuolemansyyn tutkintana.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus