Hyppää sisältöön

Video: näin floristi taikoo kukista juhlavan sormuksen

Floristi Elina Pehkonen näyttää videolla, kuinka syntyy juhlava kukkasormus jyväskyläläisessä kukkakaupassa. Elävästä kasvista tehty koru on hetken ilo ja ainakin se on juhlapäivän säväyttäjä.

Floristi Elina Pehkosen taidonnäyte: näyttävä kukkasormus.
VIDEO: Kukista voi tehdä korvakoruja, sormuksia ja kaulakoruja. Käsilaukkuja ja korkokenkiä voi myös koristella kukkayksityiskohdin.

– Korua voidaan lähteä rakentamaan melkein mistä tahansa elävästä materiaalista. Kukista voi tehdä korvakoruja, sormuksia ja kaulakoruja, myös esimerkiksi käsilaukkuja ja korkokenkiä voi koristella kukkayksityiskohdin, Pehkonen kertoo.

Videolla näkyvän kukkasormuksen materiaalit ovat sormuspohjaan istutettu, kuumaliimasta muotoiltu kehikko, vihreät ruskuksenlehdet, vaaleanpunaiset neilikan terälehdet sekä jouluruusun kukinto. Lisäksi koristeena on kuismanmarjoja. Kehikko saadaan syntymään, kun kuumaliimaa valutetaan veden päälle.

Viime kesän hittituote varsinkin morsiamilla oli pääpanta.

Elina Pehkonen

Kukkien säilyvyyttä auttaa pintaan suihkittava lakkakiinnite. Se estää kosteuden haihtumisen kukista.

Pehkonen arvioi, että sormuksen lähtöhinta on muutamasta kymmenestä eurosta ylöspäin. Hinta vaihtelee materiaalien ja työn määrän mukaan.

– Tällä hetkellä kukkakorut ovat tosi iso trendi ja tulee näkymään kevään ja kesän juhlissa paljonkin. Kukkakoru sopii mielestäni niin päivänsankarille tai morsiamelle kuin juhlavieraallekin. Viime kesän hittituote varsinkin morsiamilla oli pääpanta.

Säilytys jääkaapissa

Pehkonen valmistaa korun asiakkaalle yleensä juhlaa edeltävänä päivänä. Jääkaapissa säilytettynä koru säilyy kauniina juhlapäivään.

– Materiaalista ja tekniikasta riippuen kukkakoru kestää joistakin tunneista vuorokauteen.

Ihmiset haluavat välttää liiallista kuluttamista.

Elina Pehkonen

Materiaalia kukkakoruihin ja laitteisiin kukkakauppa saa muun muassa rekalla suoraan Hollannista. Ennen sormuksen tekoa Elina Pehkonen otti vastaan tuoreen kukkalastin. Kuusi vesiämpäriä oli valmiina Hollannin kukille.

– Ruusua, kallaa, erilaisia neilikoita, eustomaa, leijonankitaa, freesioita, orvokkeja, ruukkuorkideaa, hortensiaa ja jaloleinikkiä, luettelee Pehkonen ja vahvistaa, että kukkakaupalla menee lamasta huolimatta kohtuullisesti.

– Ihmiset haluavat välttää liiallista kuluttamista ja panostavatkin enemmän laatuun, vähemmän on siis enemmän. Nyt halutaan ostaa muutama kaunis kasvi pöydälle ja saada sillä hyvää fiilistä.

Hollannin rekka toi ruusua, kallaa, erilaisia neilikoita, eustomaa, leijonankitaa, freesioita, orvokkeja, ruukkuorkideaa, hortensiaa ja jaloleinikkiä. Kuva: Annika Rantanen / Yle