1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Laukaan maneesiturman käsittely jatkuu hovioikeudessa

Jutun syyttäjä ja turmassa loukkaantunut ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi maaliskuussa kaikki kunnan johtavaa virkamiestä vastaan nostetut syytteet.

Kotimaan uutiset
Laukaassa vuonna 2013 romahti ratsastusmaneesi, jossa kuoli yksi ratsastaja ja neljä loukkaantui.
Leena Petman / Yle

Kolmen vuoden takaisessa onnettomuudessa kuoli 10-vuotias ratsastaja ja neljä sai vammoja, kun ratsastusmaneesi romahti kesken ratsastustunnin helmikuun puolivälissä 2013.

Kihlakunnansyyttäjä ja kaksi yksityistä ihmistä on ilmaissut tyytymättömyytensä päätökseen, jonka Keski-Suomen käräjäoikeus antoi viime viikolla.

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet jutussa, jossa syytettynä oli kunnan johtava virkamies. Hän oli syytteessä virkavelvollisuuden rikkomisesta, kuolemantuottamuksesta ja neljästä vammantuottamuksesta, koska Onnettomuustutkintakeskus oli antanut ratsastusmaneesissa käytössä olleiden rakenteiden turvallisuuspuutteista uhkailmoituksen jo vuonna 2010.

Uhkailmoitus annettiin, kun Liedossa sortui samantyyppinen rakennus.

Oikeudessa selvitettiin, olisiko rakennusvalvontaviranomaisen tullut ryhtyä toimiin riskikohteiden selvittämiseksi sen jälkeen, kun ympäristöministeriö oli informoinut kuntien rakennusvalvontoja uhkailmoituksesta.

Käräjäoikeudessa asianomistajien yhteenlaskettu korvaussumma oli yli 160 000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomion valitusaika umpeutui tänään.

Lue seuraavaksi