Turingin toivotaan tuovan Saloon positiivista ilmapiiriä

Saloon asettunut kiinalainen älypuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries lupaa valmistaa tänä vuonna 60 000 älypuhelinta. Yrityssalon toimitusjohtaja kertoo, että monet muutkin yritykset ovat palkanneet Salossa lisää väkeä.

Kuva: Eino Kossila / Yle

Salossa odotetaan uuden älypuhelinvalmistajan tuloa. Kaupungissa uskotaan, että se luo myönteistä ilmapiiriä jo pitkään vaikeuksista kärsineeseen Saloon. 

– On tosi mielenkiintoista ja hienoa, jos Saloon saadaan uusi yritys. Tiedän, että Salossa on oltu allapäin. On työttömyyttä ja lomautuksia. Kyllähän se toivoa antaa. Tietenkin toivomme, että siitä tulisi jotain, kemiönsaarelainen Hannaleena Kaitala sanoo.

On tosi mielenkiintoista ja hienoa, jos Saloon saadaan uusi yritys.

Hannaleena Kaitala

Saloon asettunut kiinalainen älypuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries lupaa valmistaa tänä vuonna 60 000 älypuhelinta. Yhtiön toimitusjohtaja vakuuttaa, että tuotanto alkaa toukokuussa.

TRI työllistää Salossa nyt neljätoista ihmistä ja vuoden lopussa ehkä sata. Suomalainen toimitusjohtaja on määrä nimittää vappuna.

– Positiivinen juttu, että tuotantotilat tulevat Saloon. Samalla tulee vanhojen Nokian työntekijöiden osaaminen käyttöön, salolainen Olli Rouvari toteaa.

Yrityksissä tekemisen meininki

Yrityssalon toimitusjohtaja Jyrki Sjöholm sanoo, että monet muutkin yritykset ovat palkanneet lisää väkeä ja Salossa vallitsee positiivinen ilmapiiri.

– Täällä on tekemisen meininki. Jos puhutaan salolaisista pk-sektorin yrityksistä, on menossa yhteenkuuluvaisuuden tunne ja sellainen Salo strikes back -henki. Yrityksistä kuuluu positiivisia uutisia ja on kiva uutinen, että Chao näyttää Turingista tuollaista vaaleanvihreää valoa. Meillä on siitä ihan positiivinen näkemys, Sjöholm sanoo.