1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Päivähoidon etuuksia aiotaan heikentää Lappeenrannassa

Muutokset koskevat erityisesti työelämän ulkopuolella olevien vanhempien lasten päivähoito-oikeutta.

Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Lappeenranta aikoo heikentää päivähoidon etuuksia. Kasvatus- ja opetuslautakunta linjasi kokouksessaan, että kaupunki aikoo ottaa käyttöön uuden lain heikennykset, vaikka laki sallii myös säilyttää etuudet.

Päätös ei syntynyt yksimielisesti, sillä asiasta tehdyssä äänestyksessä uusia linjauksia vastaan äänesti neljä henkilöä ja puolesta äänesti yhdeksän henkilöä.

Muutokset koskevat erityisesti työelämän ulkopuolella olevien vanhempien lasten päivähoito-oikeutta. Uuden lain mukaan lapsella on oikeus saada varhaiskasvatusta vain 20 tuntia viikossa, mikäli vanhemmat eivät työskentele tai opiskele päätoimisesti.

Myös hoitohenkilökunnan vähimmäismäärä pienenee. Nykyisin ryhmissä on vähintään yksi hoitaja seitsemää lasta kohden. Uuden linjauksen mukaan suhde on yksi aikuinen kahdeksaa lasta kohden. Uusi linjaus otetaan otetaan käyttöön lähinnä vuoropäivähoidossa.

Päivähoitoon tehtävät muutokset käsitellään vielä Lappeenrannan kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa.

Juttua muokattu 13.4.2016 klo 08.12. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätökset käsitellään vielä kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.